Nu ați mai pregătit o asemenea pâine în borcan, care să poată fi păstrată în cămară timp de 1 an!

Această rețetă de pâine sățioasă am găsit-o în copiuța cu rețete a bunicii mele. Ea este foarte gustoasă, sățioasă și folositoare. De asemenea, poate fi păstrată în cămară timp de 1 an și va rămâne la fel de bună la gust. Merită să o pregătiți și dvs. În zilele când nu aveți pâine în casă, vă poate prinde bine.

INGREDIENTE:

– 1 linguriță de drojdie uscată;

– 300 ml de apă călduță;

– 230 g de făină integrală de grâu;

– 60 g de semințe măcinate de in;

– 50 g de semințe de floarea-soarelui;

– 50 g de semințe de dovleac;

– 50 g de semințe de susan;

– sare (după gust);

– ulei vegetal de floarea-soarelui;

MOD DE PREPARARE:

1. Luați un recipient potrivit și amestecați apa caldă cu drojdia uscată. Lăsați-o să se activeze.

2. Între timp, pregătiți ingredientele uscate: amestecați făina integrală de grâu cu semințele măcinate de in, semințele de floarea soarelui, de dovleac și de susan. De asemenea, adăugați sare după gust.

3. Turnați compoziția de drojdie peste ingredientele uscate și amestecați foarte bine. Acoperiți bolul cu o folie alimentară și lăsați aluatul să dospească la cald, timp de 60 de minute.

4. Pregătiți borcanele: spălați-le bine și îndepărtați-le garnitura de cauciuc, dacă au. După aceasta, periați-le cu ulei vegetal pe interior.

5. Amestecați puțin aluatul dospit și transferați-l în borcane. Puteți folosi borcane de orice volum. Important este să le umpleți cu aluat doar pe jumătate și să-l compactați bine cu o spatulă. Lăsați aluatul din borcane să se ridice undeva la cald, timp de 20 de minute.

6. După aceasta, ungeți suprafața aluatului cu ulei vegetal.

7. Fără să le acoperiți cu capacele lor, așezați borcanele pe grila rece a cuptorului. Apoi dați-o în cuptorul preîncălzit până la 200°C, și coaceți pâinile timp de 45 minute.

8. Scoateți-le din cuptor și acoperiți borcanele cu capacele lor, punând la loc garnitura de cauciuc mai întâi. Noi le-am sterilizat în apă fierbinte înainte de aceasta. Lăsați pâinile să se răcească complet la temperatura camerei. După aceasta, le puteți depozita în cămară, timp de 1 an de zile.

9. După ce s-a răcit, noi am deschis un borcan, ca să vă arătăm cum arată pâinea:

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New