O adevărată bijuterie pentru orice masă festivă. Salată stratificată cu pui afumat!

Fără îndoială, această salată își merită locul pe orice masă de sărbătoare. Este frumos prezentată, delicioasă, consistentă și ușoară în același timp. Această salată stratificată cu pui afumat va deveni noua dvs. favorită!

INGREDIENTE:

– 500 g (6-9 buc.) de cartofi fierți;

– 360 g (1,5-2 buc.) de piept de pui afumat;

– 200 g (2-3 buc.) de morcovi fierți;

– 5 ouă fierte;

– 300 g de castraveți murați;

– 60 g (1 legătură) de ceapă verde;

– 300 g (1-2 buc.) de sfeclă roșie fiartă;

– 200 g de maioneză;

– 200 g de iaurt natural gros;

Pentru decor:

– daikon (ridiche albă) + mărar.

MOD DE PREPARARE:

1. Fierbeți toate legumele și dați-le prin răzătoarea mare. Alegeți dacă le veți fierbe în apă cu sare, sau le veți condimenta cu sare pe măsură ce le veți stratifica în salată. De asemenea, fierbeți și da-ți prin răzătoarea mare 2 ouă și 3 gălbenușuri, lăsând 1 albuș pentru decor.

2. Tăiați în cubulețe pieptul de pui și castraveții murați.

3. Asamblați salata. Toate straturile se ung cu un dressing din maioneză amestecată cu iaurt gros în cantități egale. Primul strat este format din 1/3 din cartofi, apoi 1/2 din castraveți, 1/2 din pieptul de pui, din nou 1/3 din cartofi, toți morcovii, toată ceapa și ultimul strat este format din cartofi. Urmează a doua jumătate din cantitatea de castraveți și piept de pui.

4. Acoperiți salata cu un strat de ouă fierte rase, unse și ele cu dressing. Puneți-o la frigider pentru a se solidifica timp de câteva ore.

5. Tăiați daikon-ul (ridichea albă) în inele subțiri și adăugați-le într-un bol cu apă și o linguriță de sare timp de 15 minute pentru a se înmuia și a elimina amărăciunea.

6. Ungeți marginile salatei cu un strat subțire de dressing. Apoi acoperiți partea superioară și părțile laterale cu fâșii din hârtie de copt, ca și cum ați lega un cadou. Folosiți o furculiță pentru a distribui sfecla rasă pe părțile neacoperite.

7. Îndepărtați hârtia și distribuiți albușul de ou în locul unde a stat aceasta.

8. Nu mai rămâne decât să realizați un decor din ridiche. Rabatați 7-8 cercuri într-o bandă, răsuciți-le, fixați-le cu două scobitori în mijloc. Desfaceți petalele trandafirului din ridiche. Decorați salata cu trandafiri din daikon și crenguțe de mărar.

Veți obține o salată foarte fragedă, ușoară și consistentă în același timp, demnă de o salată stratificată pentru orice masă festivă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New