O simplă coajă de banană va trezi toate orhideele la viață! 4 pași de stimulare a creșterii noilor boboci florali!

Astăzi vă vom prezenta câțiva pași pe care îi puteți întreprinde, pentru a stimula orhideea să dezvolte noi boboci florali, pe tija a cărei flori principale deja s-au ofilit. Această tehnică este foarte eficientă și oferă rezultate pozitive. Merită să o încercați și dvs.!

Veți avea nevoie de:

– 1-2 coji de banane coapte;

– apă.

Mod de lucru:

1. Pasul 1: Pentru început, tăiați tija vârful tijei florale și ungeți tăietura cu pastă de dinți. Apoi decojiți 2 banane și tăiați cojile în bucăți de mărime medie.

2. Luați câte o bucată de coajă și aplicați-o peste mugurii tijei florale principale. Lăsați-le așa pentru 6 ore.

Notă: Acest lucru va ajuta la crearea umidității necesare pentru trezirea mugurilor și le va furniza nutrienții de care au nevoie. Faceți acest lucru o dată pe săptămână.

3. Pasul 2: Luați o coajă de banană și ștergeți cu ea partea interioară și exterioară a frunzelor.

Notă: Ea va elimina toate insectele și bacteriile care se ascund pe frunzele plantei. În același timp, îi va oferi o doză în plus de elemente nutritive, pe care le va absorbi prin frunze.

4. Pasul 3: luați cojile rămase și pasați-le cu 1 l de apă într-un blender. Lăsați soluția să se infuzeze timp de 1 zi într-un loc răcoros.

5. După aceasta, luați un disc de vată și înmuiați-l în soluția concentrată de coji. Fixați-l în locul unde cresc de obicei lăstarii florali. Faceți asta o dată pe săptămână.

6. Pasul 4: În mod obișnuit, după aceste proceduri, mugurii florali se vor dezvolta peste 3-4 săptămâni. Acum, udați orhideele cu o soluție de coji de banană, pentru a oferi plantelor forțe să crească lăstarii dezvoltați în continuare.

7. Continuați să le fertilizanți periodic, combinând mai multe tipuri de îngrășăminte, până când vor înflori din nou.

Spor la grădinărit!

New