Ornament original ajurat cu andrele pentru cardigane, maiouri, rochii, topuri de vară!

Vreți ceva nou și diferit de tot ce vă înconjoară? Atunci vă propunem acest ornament frumos, simplu și minunat. Raport: 8 ochiuri,12 rânduri.

Aveți nevoie de:

– fir de tricotat;

– andrele;

Pașii de urmat:

1. Montați câte 11 ochiuri pe andrele;

2. Rând 1. Primul ochi nu se lucrează,*1 ochi pe dos, jeteu, 1 ochi pe față*, jeteu, 5 ochiuri pe față, jeteu, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos (pentru simetrie),  ochiul de margine pe dos.

3. Rând 2. Primul ochi nu se lucrează, 1 ochi pe față, 9 ochiuri pe dos,1 ochi pe dos (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

4. Rând 3. Primul ochi nu se lucrează, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, jeteu, 1 ochi pe față,jeteu,următoarele 7 ochiuri le lucrați împreună, le tricotați împreună pe față cu înclinare spre dreapta, 1 ochi pe dos (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

5. Rând 4. Primul ochi nu se lucrează, 1 ochi pe față, 5 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

6. Rând 5. Primul ochi nu se lucrează, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, jeteu, 3 ochiuri pe față, jeteu, 1 ochi pe față,1 ochi pe dos (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

7. Rând 6. Primul ochi nu se lucrează, 1 ochi pe față, 7 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

8. Rând 7. Primul ochi nu se lucrează, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, jeteu, 5 ochiuri pe față, jeteu, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

9. Rând 8. Primul ochi nu se lucrează, 1 ochi pe față, 9 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

10. Rând 9. Primul ochi nu se lucrează, 1 ochi pe dos,  7 ochiuri le lucrați împreună cu înclinare în stînga în felul următor. Transferați cele 6 ochiuri pe andreaua dreaptă pe față trecînd prin peretele din față al 7-lea ochi îl lucrați pe față,iar cele 6 ochiuri transferate le transferați câte  unul pe andreaua stângă trecîndu-l prin al 7-lea ochi, cu înclinare spre stânga, jeteu, 1 ochi pe față, jeteu, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

11. Rând 10. Primul ochi nu se lucrează, 1 ochi pe față, 5 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

12. Rând 11. Primul ochi nu se lucrează, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, jeteu, 3 ochiuri pe față, jeteu, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

13. Rând 12. Primul ochi nu se lucrează, 1 ochi pe față, 7 ochiuri pe dos, 1 ochi pe fașă (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

Mult spor!

New