Pâine preparată fără frământare în 5 minute (+ timpul de dospire și coacere). O rețetă foarte interesantă!

O rețetă foarte interesantă de pâine: se prepară ușor și rapid, într-un mod neobișnuit. Veți rămâne surprinși de simplitatea ei și de rezultat! Miezul pâinii este moale și fin, iar crusta ei — rumenă și moale. Are gust minunat și își menține îndelung prospețimea.

INGREDIENTE:

-340 ml de apă caldă;

-5 g de drojdie uscată (2 lingurițe rase) sau 15 g de drojdie proaspătă;

-9 g de sare (1.5 lingurițe);

-40 g de zahăr (2.5 linguri rase);

-30 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui (2 linguri);

-530 g de făină.

Altele: un gălbenuș de ou + o lingură de apă/lapte.

Din aceste ingrediente veți obține o pâine cu greutatea de 840-880 g.

MOD DE PREPARARE:

1.Turnați apa caldă (aproximativ 38°C) într-un bol adânc. Adăugați drojdia, zahărul, sarea și uleiul rafinat de floarea-soarelui. Amestecați foarte bine cu ajutorul unei spatule.

2.Adăugați făina cernută. Amestecați cu ajutorul spatulei până o veți combina complet cu celelalte ingrediente. Trebuie să obțineți un aluat moale și foarte lipicios.

3.Răspândiți-l uniform pe fundul bolului și acoperiți-l cu folie alimentară sau cu un prosop curat de bucătărie. Lăsați-l să dospească timp de 2 ore la temperatura camerei.

4.Apoi dați-l la frigider pentru minim 3 ore (preferabil peste noapte). Poate fi păstrat la frigider până la 7 zile. Așa arăta aluatul nostru după 2 zile:

5.Transferați aluatul pe masa presărată cu făină. Adunați-i rapid marginile spre centru și rulați-l pe suprafața de lucru, ca să-i oferiți o formă rotunjită și îngrijită. Acest proces nu trebuie să dureze mai mult de 30-40 secunde.

6.Așezați pâinea obținută pe tava tapetată cu hârtie de copt. Acoperiți-o cu un bol adânc sau cu un prosop curat de bucătărie (în cel de-al doilea caz presărați-o cu puțină făină). Lăsați-o să se „odihnească” timp de 1.5 ore.

7.Apoi ungeți suprafața pâinii cu gălbenușul combinat cu apă sau lapte (puteți să-l folosiți fără aceste adaosuri), utilizând pensula de silicon. Realizați 3 secțiuni pe ea cu ajutorul unui cuțit ascuțit, ca să evitați crăparea ei.

P.S. În cazul nostru pâinea s-a crăpat într-o parte. Presupunem că dacă secțiunile de pe suprafața pâinii ar fi mai uniforme și mai adânci, acest lucru ar putea fi evitat.

8.Coaceți pâinea pe parcursul a aproximativ 50 minute în cuptorul preîncălzit până la 170-180°C. Orientați-vă după cuptorul dumneavoastră!

9.Puneți-o pe grătar și lăsați-o să se răcească.

10.Feliați și serviți pâinea cu multă plăcere! Păstrați-o într-o pungă de plastic, la temperatura camerei.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New