Pârjoale de post din merluciu – puhave, suculente și foarte gustoase! Ideale la prânz sau cină!

Niște pârjoale apetisante, gustoase atât reci, cât și calde! Va fi greu să vă limitați doar la una, deoarece sunt foarte delicioase! Pregătiți și dvs. această mâncare, care va deveni un prânz sau o cină minunată pentru apropiații dvs. De asemenea, acestea pot fi consumate și în perioada de post.

INGREDIENTE:

– 1 kg de carne tocată de merluciu;

– 250 g de pâine albă;

– 300 ml de apă (pentru pâine);

– 250 g de ceapă;

– sare (după gust);

– pesmet;

– ulei vegetal de floarea-soarelui.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați o jumătate din cantitatea totală de ceapă în formă de cubulețe mărunțele. Încingeți o tigaie cu puțin ulei vegetal și prăjiți-o până când se va rumeni.

2. Treceți prin mașina de tocat carnea cea de-a doua parte de ceapă și pâinea înmuiată în apă din timp.

3. Adăugați amestecul de pâine, ceapa prăjită și cea tocată în bolul cu carne tocată de pește. Asezonați ingredientele cu sare, îmbrăcați o mănușă și amestecați tocătura cu mâna până la omogenizare.

4. Înmuiați-vă palmele în apă și modelați pârjoalele de dimensiunea și forma dorită. După aceasta, treceți-le printr-un bol cu pesmet și așezați-le în rânduri pe un tocător. Noi am obținut 23 pârjoale.

5. Prăjiți-le pe o tigaie încinsă cu ulei vegetal la foc mediu, până când se vor rumeni pe ambele părți.

Sfat: Vă recomandăm să le prăjiți pe o parte fără capac, iar pe cea de-a doua – cu capacul acoperit. Astfel, acestea vor ieși mai puhave și suculente.

6. Transferați pârjoalele pe un platou și serviți-le cu plăcere!

Acestea au ieșit rumene, cu o crustă crocantă pe exterior și moi, suculente și puhave în interior. Iar adăugarea de două feluri de ceapă (crudă și prăjită) le-a conferit o aromă plăcută și un gust deosebit și fin. Acestea se potrivesc atât alături de o garnitură precum pireul de cartofi sau salata de legume proaspete, cât și fără ea.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New