Paste capellini cu bacon în sos de roșii și usturoi – o cină rapidă și gustoasă!

Paste capellini cu bacon în sos de roșii și usturoi. O cină aromată, gustoasă și rapidă, e gata practic în 10-15 minute. Iar dacă aveți în cămară o cutie de roșii, niște bacon și cașcaval răzuit congelat (sau proaspăt) e și mai simplu!

INGREDIENTE (PENTRU 4-5 PORȚII):

-1 cățel de usturoi;

-200 gr de bacon sau piept fiert-afumat (nu crud);

-100 gr de cașcaval;

-250 gr de capellini sau spaghete;

-400 gr de roșii în suc propriu;

-sare și piper – după gust;

-1 priză de zahăr.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați usturoiul bucăți foarte mici, iar baconul bucăți cu lățimea de 1,5-2 cm.

2.Dați cașcavalul prin răzătoarea mare. Folosiți cașcaval de calitate, gustos și nu tare sărat.

3.Adăugați pastele în apa clocotită cu puțină sare și amestecați periodic.

4.Ungeți tigaia încinsă cu ulei de măsline, adăugați baconul și prăjiți-l timp de câteva minute la foc mediu. Aveți grijă să nu-l prăjiți prea tare sau să-l ardeți. Amestecați pentru ca feliile să se separe și să se prăjească uniform.

5.Adăugați usturoiul, aveți grijă ca flacăra să nu fie prea mare, amestecați și, peste 1 minut, după ce usturoiul lasă aromă, adăugați roșiile și le mărunțiți cu spatula. Asezonați roșiile cu sare, piper, zahăr și, opțional, careva ierburi: busuioc sau oregano. Sau puteți folosi roșii conservate deja mărunțite și condimentate.

Sfat. Preparatul este la fel de gustos și cu roșii proaspete, doar că procesul de pregătire este puțin mai îndelungat: roșiile trebuie blanșate, apoi curățate de coajă, înăbușite mai mult timp și de dorit separat de bacon. În plus, și gustul preparatului final cu roșii proaspete va fi altul.

6.Aduceți sosul până la punctul de fierbere, apoi adăugați pastele. Puteți turna puțină apă de la paste, pentru ca sosul să nu fie prea dens. Amestecați bine.

7.Presărați cașcavalul ras, opriți focul, acoperiți tigaia cu capac și lăsați mâncarea pentru câteva minute, să se topească cașcavalul.

Înainte de servire, condimentați pastele cu piper negru măcinat, dacă doriți. Încercați rețeta și așteptăm să ne împărtășiți rezultatul!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New