Piept de porc fiert în coji de ceapă!

Rețeta este foarte simplă, iar pieptul de porc are un gust ușor afumat. Puteți pregăti o cantitate mai mare și să păstrați pieptul la congelator.

INGREDIENTE:

-1,5 kg de piept de porc cu slănină;

-150 gr de sare gemă;

-1,2l de apă;

-coji de ceapă;

-piper negru;

-foi de dafin;

-usturoi.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați cojile de ceapă în apă caldă. Cu cât mai multe coji veți folosi, cu atât mai gustos va fi pieptul de porc.

2.La baza vasului de la multicooker sau a unui ceaun, adăugați ½ din cojile de ceapă, apoi bucățile de piept, foile de dafin și boabele de piper negru.

3.Presărați pieptul cu sare și adăugați cojile rămase.

4.Turnați apa, cât să acopere cojile (dacă e nevoie mai adăugați), puneți vasul în multicooker sau la foc și fierbeți pieptul de porc timp de cel mult 15-20 de minute sub capac, după ce apa dă în clocot.

5.Apoi lăsați pieptul în vas pentru 24 de ore (cel mult 48 de ore, dacă nu aveți timp a doua zi), fără să deschideți multicooker-ul sau să luați capacul. Lăsați vasul pe masă, până se răcește, apoi îl dați la frigider.

6.Scoateți pieptul din coji și saramură și îl lăsați pe o farfurie să se usuce sau vă ajutați cu prosoape de bucătărie.

7.Dați usturoiul prin presă și măcinați foi de dafin și amestec de boabe de piper (de asemenea, puteți folosi amestec de piper măcinat gata cumpărat).

8.Presărați și frecați fiecare bucată de piept cu piper negru și foi de dafin (opțional boia de ardei chili), apoi cu usturoi.

9.Împachetați pieptul de porc în hârtie de copt sau staniol, îl puneți în pungi de plastic și îl dați la congelator pentru 24 de ore.

A doua zi, scoateți pieptul de porc din congelator, îl lăsați să stea 10-15 minute la temperatura camerei și îl feliați subțire. Poate fi servit în calitate de aperitiv sau cu borș de sfeclă roșie. Alegeți piept de porc cu mai multă carne. Absolut toate condimentele îi oferă un gust echilibrat.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New