Prăjitura fină „O mie de bule” (fără gelatină, frișcă și biscuiți)!

O prăjitură extrem de fină, preparată din cele mai obișnuite ingrediente — fără gelatină și frișcă. Sufleul pufos și aluatul fraged reprezintă o combinație ideală. Pregătiți neapărat acest desert minunat!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-200 g de făină;

-130 g de unt;

-80 g de zahăr pudră;

-3 gălbenușuri medii;

-½ linguriță de praf de copt;

-un praf de sare;

-8 g de zahăr vanilat.

Pentru sufleu:

-400 g de smântână fermentată 25-30% + 200 g de iaurt natural sau cu gust de fructe (puteți să folosiți doar smântână sau doar iaurt);

-30 g de amidon de porumb sau făină;

-3 albușuri medii;

-130 g de zahăr;

-un praf de sare;

-8 g de zahăr vanilat.

Altele:

-orice fructe — după gust (opțional);

-zahăr pudră — pentru decor.

Toate ingredientele pentru aluat și umplutură trebuie să fie reci!

Coaceți prăjitura într-o tavă pătrată, cu dimensiunile de 23 x 23 cm sau într-o tavă rotundă, cu diametrul de 24 cm.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: cerneți făina într-un bol adânc. Adăugați praful de copt, un praf de sare, zahărul pudră și zahărul vanilat. Amestecați.

2.Adăugați untul rece, dându-l prin răzătoarea mare sau tăindu-l în prealabil în cubulețe. Amestecați rapid, cu mâinile, până veți obține un aluat nisipos.

3.Adăugați gălbenușurile de ouă. Inițial amestecați cu lingura, iar apoi frământați aluatul cu mâinile (străduiți-vă să realizați rapid acest lucru, pentru ca untul să nu reușească să se topească de la căldura mâinilor). El trebuie să devină omogen și să se adune sub formă de bilă: nu-l frământați mai mult. De asemenea, aluatul trebuie să fie moale și nelipicios.

4.Puneți aluatul într-o pungă de plastic. Aplatizați-l și dați-l la frigider, cât timp pregătiți sufleul.

5.Pregătiți sufleul: puneți smântâna fermentată și iaurtul (noi am folosit iaurt cu gust de piersici, deoarece am adăugat piersici conservate în prăjitură) într-un bol adânc. Adăugați amidonul de porumb și zahărul vanilat. Amestecați cu telul până la omogenizare.

6.Bateți albușurile cu un praf de sare pe parcursul a 60 secunde, până vor deveni spumoase. Apoi adăugați treptat zahărul în ele și continuați să le mixați timp de încă 4-5 minute, până la apariția vârfurilor moi.

7.Încorporați treptat (în 2 etape) albușurile în compoziția lactată, amestecând cu telul și realizând mișcări circulare, orientate de jos în sus.

8.Dacă este cazul, tăiați fructele în cubulețe (noi am folosit 2 piersici conservate).

Cel mai bine ar fi să folosiți fructe proaspete, deoarece cele conservate lasă prea mult suc.

9.Asamblați prăjitura: divizați aluatul în 2 părți inegale — 1/3 și 2/3. Răspândiți bucata mai mare de aluat pe fundul tăvii tapetate cu hârtie de copt, transformându-o într-un blat uniform (cu mâinile și lingura — nu aveți nevoie de sucitor).

10.Răspândiți fructele pe blatul din tavă.

11.Transferați compoziția pentru sufleu în tavă, răspândindu-o uniform. La sfârșit puteți să bateți tava de 2-3 ori de masă.

12.Rupeți bucata mai mică de aluat în bucățele. Așezați-le pe suprafața prăjiturii.

Dacă doriți, puteți să congelați puțin acest aluat și să-l dați prin răzătoarea mare.

13.Coaceți prăjitura timp de aproximativ 40 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌. Suprafața ei trebuie să se rumenească, iar mijlocul — să se umfle puțin. După coacere sufleul pare lichid (la clătinarea tăvii), dar elastic: când apăsați cu degetul pe el, nu trebuie să rămână găuri.

14.Lăsați prăjitura să se răcească timp de 30 minute în tavă, după care scoateți-o din ea și așteptați până se va răci complet (în timpul acestui proces ea se lasă puțin). După răcire sufleul își va menține bine forma.

15.Dacă doriți, puteți să presărați prăjitura cu zahăr pudră.

16.Tăiați prăjitura în bucățele.

17.Serviți-o cu multă plăcere! Când o mănânci, ai impresia că se sparg mii de bule de aer. Iar baza din aluat fraged și crusta crocantă completează în mod ideal sufleul și fructele!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New