Prăjituri din blat pufos și cremă delicioasă – desert de casă simplu de făcut!

Astăzi vom pregăti niște mini prăjituri pufoase cu cremă de unt și lapte condensat, foarte moi, aerate și delicate. Nu conțin nimic exotic, sunt simple și foarte gustoase, mult mai gustoase decât cele care se vând în magazine.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 6 ouă;

– 150 g de zahăr tos;

– 200 g de făină;

– 10 g de zahăr vanilat;

– 5 g de praf de copt (1 linguriță);

Pentru cremă:

– 250 g de unt;

– 250 g de lapte condensat;

Pentru umplutură:

– 100 gr de zahăr tos;

– 100 ml de apă;

– 1 linguriță de esență de vanilie, rom sau coniac (opțional).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: adăugați ouăle, zahărul tos și cel vanilat într-un bol adânc și bateți ingredientele cu mixerul pornit la viteză mare timp de 7-10 minute. În acest timp, amestecul de ouă trebuie să capete o culoare albuie, să crească vizibil în volum și să ia forma telului.

2. Într-un castron separat, combinați făina cernută în prealabil cu praful de copt și amestecați bine cu un tel.

3. Începeți să combinați treptat făina cu amestecul de ouă. Amestecați cu o spatulă prin mișcări rapide, dar ușoare, de la margini spre centru.

4. Tapetați o tavă cu dimensiunile de 40 cm pe 35 cm cu hârtie de copt. Transferați aluatul obținut pe ea și răspândiți-l uniform pe toată suprafața.

Sfat: Dacă nu sunteți siguri de calitatea hârtiei dvs. de copt, o puteți unge cu puțin ulei vegetal de floarea-soarelui.

5. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit până la 175-190°C timp de aproximativ 12-15 minute, sau până când se va rumeni ușor. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

6. Între timp, pregătiți siropul: amestecați apa și zahărul într-o crăticioară. Puneți-o pe foc și aduceți lichidul în punctul de fierbere. Zahărul trebuie să se topească complet. Scoateți vasul de pe foc și lăsați siropul să se răcească la temperatura camerei.

Sfat: Opțional, în siropul răcit puteți adăuga esență de vanilie, rom sau coniac.

7. Scoateți blatul din cuptor, lăsați-l să se răcească complet, apoi îndepărtați hârtia de copt.

8. Pregătiți crema: adăugați untul moale într-un bol adânc și bateți-l cu mixerul pornit la viteză medie, până când va deveni aerat și cremos. Asta poate dura aproximativ 4-5 minute. Apoi începeți să turnați câte o lingură de lapte condensat, fără să vă opriți din mixat.

*Pentru a obține o cremă omogenă, toate ingredientele trebuie să fie de temperatura camerei.

9. Decupați biscuiți de formă rotundă din blatul răcit cu ajutorul unui pahar sau a unui inel de patiserie. Diametrul acestora trebuie să fie de aproximativ 4-5 cm. Aranjați-le în rânduri pe o tavă.

10. Rupeți marginile rămase de blat în bucățele și măcinați-le cu ajutorul unui blender.

11. Îmbibați fiecare biscuit cu sirop de zahăr, apoi ungeți-l cu un strat subțire de cremă.

12. Luați câte doi biscuiți unși și lipiți-i împreună. După aceasta, ungeți laturile și suprafața prăjiturii obținute cu cremă.

13. După aceasta, înmuiați-le pe toate în bolul cu fărâmiturile de blat și amplasați-le pe un platou. În continuare, dați-le în frigider pentru cel puțin 2 ore.

Sfat: Dacă doriți să fie puțin mai crocanți, puteți usca fărâmiturile în cuptor.

14. De asemenea, la dorință, puteți decora biscuiții cu cremă. Noi i-am lăsat așa cum sunt. Savurați-i cu plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New