Șarlotă cu mere – o prăjitură simplă, dar extrem de gustoasă, pregătită din doar 4 ingrediente!

Șarlota cu mere este o prăjitură populară și delicioasă. Cele mai importante plusuri ale acesteia sunt ușurința pregătirii și consumul minim de timp. Aceasta este una dintre cele mai delicioase și simple rețete de șarlotă cu mere, care este relevantă pe tot parcursul anului. Vă asigurăm, va ieși gustoasă chiar dacă o pregătiți pentru prima dată!

INGREDIENTE:

– 115 g de făină;

– 150 g de zahăr tos;

– 3 ouă mari;

– 3 mere de mărime medie (~500 g);

– 1 linguriță de praf de copt;

– jumătate de linguriță de esență de vanilie (sau 10 g de zahăr vanilat);

– pudră de scorțișoară (după gust);

– zahăr pudră (pentru decor).

MOD DE PREPARARE:

1. Spargeți ouăle într-un bol adânc. Bateți-le puțin cu mixerul pornit la viteză medie, până la omogenizare. După aceasta, adăugați treptat zahărul tos și cel vanilat. Măriți viteza mixerului până la cea maximă și bateți ingredientele până la obținerea unei compoziții albicioase și pufoase.

*Acest proces poate dura până la 10-15 minute, în dependență de caracteristicile mixerului dvs.

2. Acum, cerneți făina și praful de copt direct în bol. Amestecați cu mixerul pornit la viteză mică, timp de aproximativ 30-40 de secunde.

3. Iată că consistență trebuie să aibă aluatul:

4. Pentru această rețetă, veți avea nevoie de 3 mere, de preferință din categoria celor dulci-acrișoare. Curățați-le de coajă și semințe și tăiați-le în cubulețe sau feliuțe subțiri, direct în forma tapetată cu hârtie de copt. Dacă doriți, le puteți presăra cu pudră de scorțișoară după gust.

*Forma noastră de copt are diametrul de 23 cm.

5. Turnați o parte din aluatul obținut peste mere și amestecați-le puțin cu spatula. După aceasta, distribuiți uniform și aluatul rămas.

Notă: De ce nu amestecăm merele cu aluatul în bol? Pentru că noi dorim ca majoritatea aluatului să rămână la suprafață și să obținem o crustă crocantă în timpul coacerii. Dacă vom amesteca aluatul cu merele în bol și îl vom turna în tavă, există probabilitatea că acesta se va așeza la bază și deasupra vor rămâne mai multe mere, fără crusta dorită de aluat.

6. Coaceți șarlota în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 40-45 minute.

*Timpul de coacere poate varia, în funcție de forma de copt și caracteristicile cuptorului dvs.

7. Scoateți-o din cuptor și din forma de copt, apoi presărați-o cu zahăr pudră. Savurați desertul apetisant și aromat cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New