Prânz excepțional pentru toată familia!

Acest fel de mâncare este delicios, sățios, aromat și suficient pentru o companie mare! Dacă așteptați musafiri sau aveți o familie numeroasă, această rețetă vă va scoate din încurcătură!

INGREDIENTE:

-3 cepe;

-600 g de ciuperci Champignon;

-800 g de cartofi;

-800 g de carne de porc (ceafă);

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-3 linguri de smântână fermentată;

-o linguriță de muștar;

-200 g de cașcaval;

-ulei — pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați ceapa în semiluni subțiri. Prăjiți-o într-o cantitate potrivită de ulei, până se va înmuia și va începe să se rumenească, amestecând frecvent.

2.Curățați ciupercile Champignon și tăiați-le în feliuțe. Adăugați-le în tigaie și prăjiți-le împreună cu ceapa până vor fi gata. La sfârșit asezonați-le cu sare și piper negru măcinat după gust.

3.Tăiați cartofii curățați în rondele cu grosimea de 5-7 mm.

4.Spălați și uscați bucata de carne cu ajutorul prosoapelor de hârtie. Tăiați-o în 3 fâșii longitudinale și groase. Apoi tăiați fiecare fâșie în felii cu grosimea de aproximativ 1 cm.

5.Asezonați bucățelele de carne cu sare și piper negru măcinat după gust, frecându-le cu mâinile.

6.Ungeți tava cu unt. Așezați cartofii, suprapunându-i parțial și bucățelele de carne (nu le suprapuneți) în rânduri alternante pe ea. Presărați cartofii cu puțină sare.

7.Amestecați smântâna fermentată cu muștarul, sare și piper negru măcinat după gust. Ungeți cartofii și carnea cu sosul obținut, folosind pensula de silicon.

8.Răspândiți ciupercile prăjite pe ingredientele din tavă.

9.Presărați totul cu cașcavalul dat prin răzătoare.

10.Acoperiți tava cu folie de aluminiu. 

11.Coaceți preparatul timp de 50 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌. Apoi îndepărtați folia de aluminiu de pe suprafața lui și coaceți-l pe parcursul a încă 5 minute, ca să se rumenească puțin.

12.Serviți preparatul cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New