Preparat din ciolan de porc. Ideal pentru sandwich-uri și platoul de mezeluri!

Dacă vreți să pregătiți ceva gustos și sănătos din carne, încercați această rețetă simplă. Nu este foarte rapidă, dar merită tot efortul depus. Veți obține un preparat minunat — gustos și aromat — care vă poate răsfăța papilele gustative la micul dejun sau în timpul gustărilor rapide.

INGREDIENTE:

-2 ciolane de porc (2500 g);

-2.5 litri de apă;

-o ceapă;

-6 foi de dafin;

-amestec de piperi — după gust;

-2 linguri de sare;

-4 căței de usturoi;

-250 ml de supă de carne.

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți ciolanele de porc curățate și spălate într-o cratiță. Adăugați ceapa curățată, foile de dafin, boabele de piperi și sarea. Acoperiți cratița cu un capac și fierbeți carnea timp de aproximativ 4 ore, pe foc mic. Nu uitați să îndepărtați spuma formată pe suprafața apei, ca să obțineți o supă limpede.

2.Desozați carnea și lăsați-o să se răcească puțin.

3.Adăugați usturoiul trecut prin presa de usturoi și 200 ml de supă de carne. Amestecați foarte bine, divizând totodată carnea în fascicule de fibre.

4.Tăiați gura unei sticle de plastic, cu volumul de 2 litri. Transferați compoziția de carne în ea, presând-o bine, ca să eliminați eventualele bule de aer și să o compactați. Puteți să bateți periodic sticla de masă. La sfârșit turnați puțină supă (cam 50 ml) deasupra cărnii.

5.Acoperiți sticla cu folie alimentară sau folie de aluminiu și dați-o la frigider pentru minim 6 ore sau peste noapte.

6.Tăiați și îndepărtați cu grijă sticla din jurul preparatului obținut.

7.Porționați-l și serviți-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New