Profiteroluri — prăjiturele simple și rapide. Fiecare poate să le pregătească!

O rețetă de prăjiturele delicioase din aluat opărit: ușoare, aerate și crocante! Puteți să le umpleți cu orice cremă!

INGREDIENTE:

-100 ml de apă;

-¼ linguriță de sare;

-50 g de unt;

-75 g de făină;

-2 ouă mari.

Din aceste ingrediente veți obține 32 profiteroluri mici.

MOD DE PREPARARE:

1.Turnați apa într-o crăticioară cu fundul gros. Adăugați sarea și untul. Încălziți compoziția rezultată pe foc moderat până va ajunge la punctul de fierbere.

2.Adăugați deodată toată făina. Amestecați energic și continuu cu spatula până când aluatul se va omogeniza și va lăsa o peliculă subțire pe fundul crăticioarei (unele vase nu permit formarea peliculei respective — de aceea, dacă aceasta nu apare, opăriți aluatul timp de 20-30 secunde după omogenizare). Durata acestui proces poate varia, în funcție de intensitatea focului și cantitatea aluatului (noi am avut nevoie de aproximativ 40 secunde).

3.Transferați aluatul într-un bol adânc. Lăsați-l să se răcească timp de circa 5 minute, pentru ca ouăle să nu se coaguleze, când sunt încorporate în el.

4.Spargeți ouăle într-un bol mic. Bateți-le cu furculița până la omogenizare. Încorporați-le treptat în aluatul opărit, amestecând de fiecare dată până la omogenizare. Astfel veți evita obținerea unui aluat prea lichid. 

5.Transferați aluatul într-un poș, la care ați montat o duză cu diametrul mare (1-1.5 cm).

6.Aplicați aluatul pe tava tapetată cu hârtie de copt, modelând movilițe egale.

7.Coaceți profiterolurile timp de 30 minute în cuptorul preîncălzit până la 200°C. În timpul coacerii nu deschideți ușa cuptorului, deoarece se vor lăsa.

8.Lăsați-le să se răcească până la temperatura camerei.

9.Apoi realizați câte un orificiu mic pe fundul fiecărui profiterol și umpleți-le cu crema, care vă place, folosind poșul și, eventual, duza liniară. Dacă doriți ca ele să rămână crocante, umpleți-le chiar înainte de servire.

10.Serviți profiterolurile cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New