Tort de ciocolată — un desert foarte gustos și rafinat!

Acest tort savuros constă din blaturi de ciocolată, cremă de brânză cu pudră de cacao și ganache de ciocolată. Este super ciocolatos!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-5 ouă;

-un praf de sare;

-150 g de zahăr;

-80 g de făină;

-10 g de praf de copt;

-3 linguri de pudră de cacao.

Pentru sirop: o lingură de lapte condensat + 3-4 linguri de apă fiartă și răcită.

Pentru cremă:

-300 ml de smântână pentru frișcă 33%;

-150 g de cremă de brânză;

-3 linguri de zahăr pudră;

-2 linguri de pudră de cacao.

Pentru ganache:

-120 g de ciocolată;

-100 ml de smântână pentru frișcă 33%.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți blatul: cerneți făina împreună cu praful de copt și pudra de cacao. Amestecați-le până la omogenizare.

2.Separați albușurile și gălbenușurile ouălor.

3.Bateți albușurile cu un praf de sare până la apariția vârfurilor moi, folosind mixerul pornit la viteză mare.

4.Amestecând continuu cu mixerul pornit la viteză mică și de fiecare dată până la omogenizare, încorporați treptat (câte unul) gălbenușurile în spuma de albușuri.

5.Adăugați treptat zahărul în compoziția de ouă. După ce îl veți încorpora pe tot, mixați compoziția pe parcursul a 3-4 minute.

6.Încorporați treptat (în 3-4 etape) ingredientele uscate în compoziția obținută, amestecând cu spatula, prin mișcări rapide, circulare, orientate de jos în sus.

7.Transferați aluatul într-o tavă rotundă, cu diametrul de 22 cm și fundul tapetat cu hârtie de copt (noi am folosit un inel reglabil, învelit în folie de aluminiu). Răspândiți-l uniform.

8.Coaceți blatul timp de 35-40 minute în cuptorul preîncălzit până la 170°C. Orientați-vă după cuptorul dumneavoastră! Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

9.Lăsați-l să se răcească timp de 10-15 minute în tavă, după care separați-l de pereții ei cu ajutorul unui cuțit ascuțit, scoateți-l din ea și răsturnați-l pe grătar. Îndepărtați hârtia de copt de pe suprafața lui și lăsați-l să se răcească complet (blatul nostru are înălțimea de 6 cm și diametrul final de 21.5 cm).

10.Tăiați blatul răcit în 3 părți egale (în direcție transversală).

11.Pregătiți siropul: diluați o lingură de lapte condensat cu 3-4 linguri de apă fiartă și răcită (după gust).

12.Pregătiți crema: puneți smântâna pentru frișcă, crema de brânză (reci, abia scoase din frigider) și zahărul pudră într-un vas adânc. Bateți-le cu mixerul până se vor transforma într-o cremă densă, omogenă și pufoasă.

13.Adăugați pudra de cacao (cernută) și amestecați puțin cu mixerul pornit la viteză mică, ca să o încorporați în cremă. Apoi amestecați crema cu spatula până la omogenizare.

14.Asamblați tortul: suprapuneți blaturile pe un platou, în interiorul unui inel reglabil, îmbibându-le cu siropul pregătit și ungându-le cu câte un strat uniform de cremă (lăsați o lingură cu vârf de cremă pentru ungerea marginilor tortului). Uniformizați suprafața tortului.

15.Dați tortul la frigider pentru 2-3 ore. Apoi scoateți-l din frigider, îndepărtați inelul din jurul lui și ungeți-i marginile cu crema rămasă.

16.Pregătiți ganache-ul de ciocolată: încălziți smântâna pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Turnați-o peste ciocolata tăiată mărunt și lăsați-le să interacționeze pe parcursul a 30-60 secunde. După aceasta amestecați până la omogenizare.

17.Lăsați ganache-ul să se răcească până la temperatura camerei, după care ungeți suprafața și marginile tortului cu el.

18.Dați tortul la frigider pentru 30 minute, ca să se întărească puțin ganache-ul.

19.Porționați și serviți deliciosul și aeratul tort de ciocolată!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New