Reanimarea rapidă a orhideelor. Recuperarea turgescenței frunzelor în doar trei zile!

Turgescența frunzelor de orhidee este un indicator important al sănătății acestor plantei. În cazul în care orhideea dvs. are frunzele ofilite și rădăcinile uscate, atunci acest lucru indică faptul că trebuie să întreprindeți măsuri urgente de reanimare!

În primul rând, îndepărtați toate rădăcinile uscate și goale în interior, care nu mai pot fi reabilitate. Dacă vedeți că rădăcinile din interior sunt viabile, nu este necesar să scoateți orhideea din ghiveci.

Diluați 2 ml de stimulator de creștere în 400 ml de apă. Așezați niște bețișoare de sprijin sub frunze, sau stabiliți-le cu ajutorul unei ațe, astfel încât și tulpina și frunzele să fie în poziție verticală. Acest lucru ajută lichidul să circule mai rapid prin frunze și tulpină.

Acum acoperiți substratul orhideei cu mușchi de sphagnum, care a fost umezit în prealabil cu apă plată. Încercați să împingeți mușchiul cât mai adânc în ghiveci, spre rădăcini.

Așezați ghiveciul cu orhideea în cauză într-un ghiveci mai încăpător și folosiți o seringă de tip pară cu vârf de cauciuc pentru a îmbiba mușchiul și substratul pe toate părțile cu preparatul diluat în apă. Lăsați-l să acționeze timp de 15 minute.

Peste 15 minute, amplasați un prosop umezit sub baza ghiveciului, apoi îmbrăcați orhideea cu tot cu ghiveci într-o pungă albă și translucidă din plastic. Acest lucru se poate face doar dacă orhideea are tulpina curată! Legați punga deasupra și faceți găuri în ea. Astfel veți obține o mini seră. Lăsați orhideea în această stare timp de 3 zile.

Această metodă de reanimare restabilește turgescența frunzelor în mod remarcabil de rapid și eficient! După aceasta, orhideea va avea nevoie de aceeași îngrijire ca orice altă orhidee.

Iată rezultatul obținut peste trei zile:

Spor la treabă!

New