Rețetă simplă și gustoasă de conservă de pește în ulei – ideală pentru salate!

Fără aripioare sau solzi, cum pot fi unele din comerț! Aceste conserve constau numai din pește și condimente, nimic în plus. Se prepară foarte ușor, sunt delicioase și sănătoase. Puteți folosi orice fel de pește.

INGREDIENTE:

– 1 kg de pește;

– 1 lingură de sare;

– ulei vegetal de floarea-soarelui;

– condimente (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Dacă veți folosi pește congelat, vă recomandăm să-l puneți de cu seară în frigider să se dezghețe. Astfel, el se va dezgheța lent, iar carnea va rămâne întreagă și nu se va sfărâma.

2. Eviscerați peștii, îndepărtați-le capetele, cozile și aripioarele. Dacă peștele dvs. este mășcat, tăiați-l în bucăți. Al nostru este mic și-l vom lăsa întreg.

3. După toate procedurile efectuate, spălați-l bine și uscați-l cu ajutorul prosoapelor de hârtie.

4. Transferați-l într-un bol și frecați-l bine cu sare.

5. Așezați peștele compact în borcane și acoperiți-l cu ulei vegetal, astfel încât să rămână 1 cm liber de la margine. După aceasta, apăsați-l un pic cu o furculiță, ca să vă asigurați că au ieșit toate bulele de aer.

6. Acoperiți băncile cu capace, dar nu le strângeți tare.

7. Tapetați o formă de copt cu 2-3 foi de hârtie sau cu prosoape de hârtie și amplasați băncile în ea. Hârtia va îndeplini funcția de amortizare pentru bănci, de asemenea, dacă din acestea va curge puțin ulei, aceasta îl va îmbiba.

8. Puneți tava în cuptorul rece, setați-l la temperatura de 120°C și gătiți conservele timp de 5-6 ore. Dacă folosiți pește mărunt, cum ar fi capelinul, atunci gătiți-l timp de 2-3 ore.

9. Scoateți tava din cuptor, închideți capacele foarte strâns, apoi puneți tava înapoi și lăsați peștele să se răcească în cuptorul deconectat.

Veți obține o conservă foarte delicioasă. Dacă ați observat, noi am folosit doar sare, ca să ne putem bucura de adevăratul gust al peștelui. Însă dvs. îl puteți condimenta după cum doriți și iubiți. Tehnica de pregătire va rămâne aceeași.

Peștele poate fi păstrat în cămară, atâta timp cât este închis. Dacă deschideți banca, păstrați-l în frigider.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New