Roșii dulci, conservate fără oțet. Nu pierdeți această rețetă!

Roșiile conservate după această rețetă sunt pe placul tuturor, inclusiv al celor care nu iubesc oțetul!

INGREDIENTE:

Pentru fiecare borcan de 1.5 litri:

-roșii;

-4-5 fâșii groase de ardei gras;

-10 inele de ceapă;

-2 căței de usturoi;

-o umbelă de mărar;

-2 frunze de morcov;

-4 frunze de zmeur (pe lângă calitățile lor gustative, ele au rolul suplimentar de conservant, deoarece conțin acid salicilic);

-3-4 frunze de vișin;

-3-4 boabe de piper negru;

-3 cuișoare (opțional);

-o foaie de dafin.

Pentru marinada:

-1 litru de apă;

-5 linguri de zahăr;

-o lingură cu vârf de sare;

-½ linguriță de sare de lămâie.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați și curățați legumele și verdețurile.

2.Tăiați ceapa în rondele cu grosimea de aproximativ 5 mm, iar fiecare ardei gras — în 8 fâșii longitudinale.

3.Puneți frunzele de vișin și zmeur, frunzele de morcov, cuișoarele, umbelele de mărar și fâșiile de ardei gras pe fundul borcanelor sterilizate. Apoi adăugați câte 5 inele de ceapă, câte un cățel de usturoi, tăiat în feliuțe și câte 3-4 boabe de piper negru în fiecare borcan.

4.Puneți roșiile în borcane, așezându-le cât mai compact. Începeți cu roșiile mai mari și adăugați-le pe cele mici în golurile rămase între ele. După primul strat de roșii adăugați încă un cățel de usturoi, tăiat în feliuțe și 4-5 inele de ceapă. De asemenea, adăugați încă 2-3 fâșii de ardei gras în golurile dintre roșii.

5.Pregătiți marinada: de obicei, 600 ml de marinadă este suficientă pentru umplerea unui borcan de 1500 ml de roșii. Dar vă recomandăm să pregătiți mai multă marinadă (cu 1 litru mai mult), deoarece roșiile au diferite dimensiuni și, de aceea, volumul necesar de marinadă pentru acoperirea lor poate varia.

6.Turnați apa într-o cratiță. Adăugați sarea, zahărul și sarea de lămâie. Amestecați. Aduceți soluția obținută până la punctul de fierbere.

7.Turnați marinada în borcane, umplându-le complet. Acoperiți-le cu capace sterilizate și lăsați roșiile să se opărească pe parcursul a 10 minute.

8.Apoi scurgeți marinada din borcane și turnați-o înapoi în cratiță. Dați-o iarăși în clocot și turnați-o în borcane, umplându-le complet. Acoperiți-le cu capacele lor și închideți-le îndată ermetic.

9.Întoarceți borcanele cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.

10.Puneți conservele obținute la locul de păstrare.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New