Roșii sub zăpadă la borcan (pentru iarnă)!

Roșii marinate într-un mod mai deosebit. Deși se folosește mult usturoi, legumele rămân dulci, aromate și foarte gustoase.

INGREDIENTE:

-1 kg de roșii;

-100 gr de usturoi.

Pentru marinadă:

-1l de apă;

-4 linguri de zahăr (100 gr);

-2 linguri de sare (60 gr);

-100 ml de oțet 9% (8 linguri).

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați bine borcanele, turnați câte puțină apă în ele, le dați la cuptorul cu microunde și le sterilizați timp de 8 minute. Fierbeți capacele timp de 5 minute.

2.Spălați roșiile și curățați usturoiul de coajă. Țineți cont de proporțiile indicate. Noi am folosit 1,2 kg de roșii cherry, deci 120 gr de usturoi.

3.Treceți usturoiul prin răzătoarea mică.

4.Scurgeți apa din borcane și le umpleți cu roșii, cele mai mari le așezați la baza borcanelor, iar cele mai mici – la suprafață.

5.Turnați apă clocotită, până la marginea borcanelor, le acoperiți cu capace și le lăsați pentru 15-20 de minute.

6.Scurgeți apa într-o cratiță și adăugați sare și zahăr, conform volumului de lichid. Noi am avut 1,5l de apă și am adăugat 6 linguri de zahăr și 3 linguri de sare.

Sfat. Dacă ați scurs de exemplu doar 0,8l de lichid, puteți să mai adăugați 0,2l de apă simplă. Astfel este mult mai comod să calculați cât zahăr și sare trebuie să adăugați.

7.Amestecați, aduceți marinada până la punctul de fierbere, turnați oțetul și o dați din nou în clocot.

8.Adăugați câte 1 lingură de usturoi în fiecare borcan, apoi le umpleți cu marinadă clocotită, lăsând cratița la foc foarte mic, să nu se răcească marinada.

9.Înfiletați borcanele, le întoarceți cu susul în jos, le acoperiți cu o plapumă și le lăsați până dimineață, să se răcească lent.

Conserva se păstrează bine la temperatura camerei.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New