Ruladă aperitiv de carne tocată cu bacon și umplutură de ciuperci – ideal pentru mesele festive!

Vă prezentăm o ruladă pe cât de aspectuoasă, pe atât de gustoasă și aromată, care va cuceri inima oricui! Poate fi pregătită atât pentru o cină copioasă de familie, cât și pentru o masă de ocazie, pentru a răsfăța oaspeții cu un deliciu pe care-l vor ține minte mult timp după aceasta!

INGREDIENTE:

– 1 kg de carne tocată;

– 1,5 lingurițe de sare;

– piper negru măcinat (după gust);

– 1 ou;

– 30 ml de smântână pentru frișcă;

– 2 morcovi;

– 2 cepe;

– 350 g de ciuperci champignon;

– 280 g de bacon feliat.

MOD DE PREPARARE:

1. Prăjiți ciupercile și ceapa tăiate mărunt pe o tigaie încinsă cu ulei vegetal.

2. Decojiți morcovii (de dimensiuni mari), dați-i prin răzătoarea mare, și, de asemenea, prăjiți-i pe o tigaie încinsă cu puțin ulei vegetal.

3. Spălați bucata de carne și uscați-o bine cu ajutorul prosoapelor de hârtie. Tăiați-o în bucăți de dimensiuni medii și treceți-le printr-o mașină de tocat carnea.

Sfat: Dacă doriți, puteți utiliza și carne tocată gata, cumpărată din magazin.

4. Adăugați oul și smântâna pentru frișcă (cu orice conținut de grăsime) în bolul cu tocătură. Condimentați ingredientele cu sare și piper negru măcinat după gust și amestecați compoziția cu mâinile.

5. Așterneți o fâșie de folie alimentară pe suprafața de lucru, turnați carnea tocată peste ea și acoperiți-o cu încă o folie alimentară (sau cu o pungă de plastic). Întindeți-o cu mâinile sau cu un sucitor într-un blat de formă dreptunghiulară, cu o grosime de aproximativ 1 cm și cu dimensiunile de 30 cm pe 40 cm.

6. Îndepărtați folia de deasupra blatului obținut și adăugați morcovul prăjit, lăsând 10 cm liberi la una dintre marginile scurte.

7. După aceasta, adăugați ciupercile prăjite și răspândiți-le uniform peste morcov.

8. A rămas să rulați carnea tocată într-un rulou compact în formă de ruladă.

9. Așterneți din nou o fâșie de folie alimentară pe suprafața de lucru și așezați pe ea feliile de bacon, cu capetele suprapuse în cruce una peste alta. Ultima felie așezați-o dreaptă. Transferați rulada din carne tocată în mijlocul feliilor de bacon și îndepărtați folia alimentară de peste aceasta. Aduceți felia din capăt peste ea, apoi acoperiți-o cu celelalte felii de bacon, înclinate una peste alta.

10. Înfășurați rulada în staniol și transferați-o într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dați-o în cuptorul preîncălzit până la 190°C și coaceți-o timp de 1 oră.

11. Scoateți tava din cuptor, deschideți staniolul, ungeți rulada cu zeama lăsată și dați-o înapoi la cuptor să se coacă (fără staniol) timp de 20 minute, la aceeași temperatură, astfel încât baconul să se rumenească.

12. Scoateți rulada din cuptor, și serviți-o pe un platou decorat cu frunze de salată sau cu orice doriți dvs.

Carnea a ieșit suculentă, aromată și foarte apetisantă! Poate fi servită fără grijă pe orice masă de sărbătoare!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New