Ruladă de carne în șubă de cartofi pentru masa festivă de Anul Nou!

Ruladă de carne în șubă de cartofi. Se realizează foarte simplu, este aspectuoasă și foarte suculentă. Puteți pregăti rulada atât pentru un prânz în familie, cât și pentru masa de sărbătoare.

INGREDIENTE:

Pentru ruladă:

-1 kg de carne tocată;

-2 cepe medii;

-3 albușuri;

-3-4 linguri de griș;

-sare și piper negru;

-condimente.

Pentru umplutură:

-4 ardei grași (2 roșii, 2 galbeni);

-1 clătită din 2 ouă;

-4 ouă fierte tari;

-1 pumn de prune uscate;

-1 pumn de spanac;

-1 lingură de lapte;

-sare;

-condimente.

Pentru șuba de cartofi:

-1,5 kg de cartofi;

-30-50 gr de unt;

-3 gălbenușuri;

-sare;

-1 linguriță de boia.

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecați carnea tocată cu ceapa dată prin mașina de tocat, sare, piper negru măcinat și condimente: ierburi italiene și boia de ardei iute. Adăugați albușurile și grișul, apoi amestecați bine toate ingredientele și bateți tocătura, să se lege. Grișul face rulada mai delicată și o menține suculentă. Acoperiți vasul și îl dați la o parte.

2.Spălați ardeii, îndepărtați cotorul cu semințe, apoi tăiați-i pai cu grosimea de 1,5 cm.

3.Bateți 2 ouă, adăugați sare, ierburi italiene și lapte, apoi amestecați bine.

4.Încingeți tigaia cu puțin ulei, adăugați ardeii și îi prăjiți la foc mare timp de aproximativ 5 minute, cât să devină moi și să fie comod să rulați rulada.

5.Mai adăugați puțin ulei în aceeași tigaie, turnați amestecul de ou și prăjiți clătita pe ambele părți. O rulați și o tăiați felii.

6.Tapetați masa de lucru cu folie alimentară, așezați carnea tocată, uniformizați și aplatizați blatul de carne, îl acoperiți cu încă un strat de folie și treceți cu sucitorul sau presați cu mâinile, cum vă este comod, cât să obțineți acceași grosimea. Îndepărtați folia și, dacă e nevoie, nivelați marginile cu cuțitul.

7.Așezați umplutura: ardeii, clătita de ou, ouăle fierte tăiate sferturi, prune uscate și frunze de spanac. Umplutura poate fi diferită, în dependență de preferințe, alegeți produsele după gustul familiei dumneavoastră.

8.Rulați rulada, ajutându-vă cu folia alimentară, o transferați pe o bucată de staniol și o înfășurați. Așezați rulada pe tava de copt și o coaceți în cuptorul preîncălzit până la 180-200°C timp de aproximativ 1 oră, la nivelul inferior al cuptorului.

9.Pregătiți șuba de cartofi. Tăiați cartofii bucăți mari, adăugați sare, turnați apă, până să acopere legumele, puneți capacul și fierbeți cartofii, până vor fi gata – când îi veți înfige ușor cu cuțitul.

10.Scurgeți cartofii de apă. Dacă cartofii sunt prea umezi, puteți pune cratița la foc, să se evapore decoctul rămas. Adăugați untul și pasați cartofii, cât să obțineți un piure omogen. Dacă este prea dens, adăugați 1-2 linguri de lapte sau frișcă lichidă. Lăsați piureul să se răcorească, să nu frigă la atingere.

11.Scoateți rulada din cuptor, o descoperiți, scurgeți zeama acumulată, pe care o puteți folosi pentru prepararea unui sos. Transferați rulada pe tocător.

12.Tapetați tava cu hârtie de copt sau staniol, repartizați o parte din piureul de cartofi, așezați rulada și o acoperiți cu piure.

13.Păstrați o cantitate de piure de cartofi, pe care o amestecați cu gălbenușuri. Compoziția va fi mai lichidă și o veți repartiza mai ușor pe suprafața ruladei. Astfel rulada va avea o culoare aurie.

14.Presărați rulada cu boia și o dați la cuptor pentru încă 40 de minute.

15.Transferați rulada pe platoul de servire, apoi îndepărtați hârtia de copt.

Rulada este foarte moale și gustoasă. O combinație sățioasă de carne, legume și cartof.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New