Ruladă din carne de porc cu umplutură delicioasă – este aspectuoasă și întotdeauna se mănâncă până la ultima bucățică!

Haideți să pregătim împreună un aperitiv foarte apetisant, care va cuceri inima oaspeților dvs. prin gustul și aroma sa. Acesta nu necesită ingrediente sofisticate, decât o bucată de carne de porc la alegerea dvs. și poate fi pregătit timp de cel mult o oră, fără timpul de coacere.

INGREDIENTE:

– 1,5-2 kg carne de porc ( ceafă, piept sau mușchi);

– 200 g de ciuperci champignon;

– 150 g de ceapă;

– 100 g de cașcaval tare;

– 4-6 căței de usturoi (după gust);

– 2-3 lingurițe de muștar;

– sare, piper negru măcinat, ierburi uscate după gust și alte condimente după preferință;

– 1 linguriță de miere (sau de sos de soia).

MOD DE PREPARARE:

1. Curățați, spălați bine ciupercile și tăiați-le în felii nu prea subțiri.

2. Decojiți ceapa și tăiați-o în formă de sferturi de rondele.

3. Încingeți o tigaie cu puțin ulei vegetal, adăugați ceapa și prăjiți-o până când se va rumeni, amestecând-o periodic. După aceasta, adăugați ciupercile și gătiți-le împreună cu ceapa până când vor fi gata. În final, asezonați-le cu sare, amestecați-le și scoateți tigaia de pe foc. Transferați legumele prăjite pe o farfurie și lăsați-le să se răcească.

4. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare.

5. Decojiți și zdrobiți cățeii de usturoi.

6. Spălați bine bucata de carne și uscați-o cu ajutorul prosoapelor de hârtie. Noi avem 1,7 kg de ceafă de porc.

7. Luați un cuțit ascuțit, efectuați o tăietură în direcție longitudinală pe toată lungimea și transformați bucata de carne într-un blat subțire, cu o grosime de aproximativ 1,5 cm.

8. Bateți blatul obținut cu ajutorul unui ciocan pentru carne, acordând o atenție sporită marginilor. Dacă aveți locuri mai groase și cu nervuri, atunci treceți cu cuțitul peste ele, efectuând niște incizii la suprafață.

9. După aceasta, efectuați niște tăieturi în formă de romburi pe toată suprafața blatului, care vor facilita pătrunderea mai ușoară a marinadei în carne.

10. Luați usturoiul zdrobit și frecați-l bine peste tot blatul de carne. Apoi ungeți-l cu puțin muștar.

11. Asezonați ceafa de porc cu sare. Luați în considerație faptul că la 1 kg de carne se adaugă 10 g de sare. De asemenea, condimentați-o cu piper negru. Noi am folosit un amestec din piper negru și ienibahar măcinat. Masați carnea bine cu condimentele adăugate apoi presărați-o cu ierburile uscate (oregano și busuioc).

Sfat: Puteți adăuga și alte condimente, după preferință.

12. Turnați legumele prăjite peste una dintre marginile scurte ale blatului și răspândiți-le cu o lingură.

13. După aceasta, presărați ciupercile cu cașcavalul ras.

14. Rulați blatul obținut într-un rulou în formă de ruladă. Încercați să o faceți cât mai compact posibil. În final, fixați rulada cu ață de bucătărie.

15. Tapetați o formă de copt cu staniol și ungeți baza acestuia cu puțin ulei vegetal. Așezați rulada în peste el cu „cusătura” în jos.

16. Încorporați o linguriță de muștar cu puțină miere și sare. Ungeți suprafața ruladei cu amestecul obținut. Noi am presărat-o și cu un amestec de ardei uscat.

17. Pregătiți o fâșie lungă de staniol, pliați-o în trei părți, apoi acoperiți rulada cu el. Lăsați carnea astfel să marineze timp de 2-3 ore (sau mai bine peste noapte).

18. După ce s-a marinat bine, îndepărtați staniolul de deasupra și dați rulada în cuptorul preîncălzit până la 220°C să se coacă timp de 30 de minute, până când va obține o crustă rumenă. După aceasta, acoperiți-o din nou cu staniol și mai coaceți-o timp de 1 oră la temperatura de 190°C.

19. Scoateți rulada din cuptor. Dacă doriți, o puteți presăra cu boia de ardei dulce, apoi mai puneți-o să se coacă fără staniol încă 10-15 minute la temperatura de 220°C.

20. Scoateți rulada pe un tocător, și, dacă rezistați tentației de a o încerca, lăsați-o câteva minute să se răcească. După aceasta, tăiați-o cu grijă în felii și serviți-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New