Ruladă mega ciocolatoasă — o plăcere divină!

Această ruladă este într-adevăr delicioasă! Este formată dintr-un pandișpan subțire, moale și elastic, cu care este o adevărată plăcere să lucrezi și o cremă fiartă, incredibil de gustoasă, preparată cu ciocolată cu lapte. Rulada este acoperită cu glazură de ciocolată, pregătită cu gelatină, care rămâne moale și strălucitoare!

INGREDIENTE:

Pentru pandișpan:

-3 ouă;

-60 g de făină;

-20 g de pudră de cacao;

-80 g de zahăr;

-o lingură de apă;

-zahăr pudră;

-unt — pentru ungerea tăvii.

Pentru cremă:

-un gălbenuș de ou;

-15 g de făină;

-150 ml de lapte;

-40 g de zahăr;

-4 g de zahăr vanilat;

-45 g de ciocolată (cu lapte sau amăruie);

-100 g de unt.

Pentru glazură:

-4 linguri de zahăr;

-2 linguri de smântână fermentată;

-3 linguri de pudră de cacao;

-60 g de unt;

-o linguriță de gelatină;

-30 ml de apă.

Pentru însiropat: 100 ml de ceai sau cafea (cu zahăr).

Pentru decor: nuci.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți crema: puneți gălbenușul de ou, zahărul tos și zahărul vanilat într-un bol. Amestecați-le cu telul până veți obține o compoziție albicioasă. Adăugați puțin lapte și amestecați, ca să devină mai lichidă.

2.Adăugați făina și amestecați cu telul până la omogenizare.

3.Turnați laptele rămas într-o crăticioară. Încălziți-l până aproape de punctul de fierbere. Apoi turnați-l în jet subțire în compoziția de ouă, amestecând continuu cu telul.

4.Transferați compoziția rezultată în crăticioară. Așezați-o pe foc mic și fierbeți-o timp de aproximativ 5 minute, până se va îngroșa, amestecând continuu cu telul.

5.Luați crema de pe foc și adăugați ciocolata în ea. Amestecați cu telul până la omogenizare.

6.Transferați crema de ciocolată într-un bol curat. Acoperiți-o cu folie alimentară, astfel încât aceasta să intre în contact direct cu suprafața ei. Lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei.

7.Scoateți untul din frigider și lăsați-l să se încălzească până la temperatura camerei. Când crema și untul vor ajunge la aceeași temperatură, puteți să preparați blatul de pandișpan.

8.Pregătiți aluatul: tapetați tava cu hârtie de copt și ungeți-o cu unt. Blatul trebuie să aibă dimensiunile de aproximativ 29 x 39 cm.

9.Bateți ouăle și zahărul cu mixerul, pe parcursul a 10-13 minute, până se vor transforma într-o spumă pufoasă, albicioasă, cu volumul de 3 ori mai mare decât cel inițial. Pe suprafața spumei trebuie să rămână urmele mixerului.

10.Amestecați făina cu pudra de cacao. Adăugați-le treptat, cernându-le printr-o sită măruntă, în spuma de ouă. Amestecați cu grijă aluatul, prin mișcări de pliere, orientate de jos în sus, folosind o spatulă.

11.La sfârșit adăugați apa și amestecați puțin.

12.Transferați aluatul obținut pe tava pregătită și răspândiți-l uniform.

13.Coaceți-l timp de 12 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Tava trebuie așezată pe raftul situat mai sus decât cel mijlociu. Aveți grijă să nu uscați prea tare pandișpanul. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

14.Întindeți o bucată de hârtie de copt pe masă. Presărați-o cu zahăr pudră sau zahăr extrafin. Răsturnați blatul de pandișpan pe hârtia respectivă, fără să îndepărtați hârtia, pe care s-a copt. Astfel el va fi acoperit cu hârtie de copt pe ambele părți.

15.Înmuiați un prosop curat de bucătărie în apă rece. Stoarceți-l foarte bine. Întindeți-l peste blatul de pandișpan.

16.Lăsați blatul de pandișpan să se răcească complet sau timp de 15-20 minute.

17.Finisați crema: transferați untul moale într-un bol adânc. Bateți-l cu mixerul pe parcursul a 6-7 minute, până va deveni albicios și pufos.

18.Adăugați treptat (câte o lingură) crema fiartă de ciocolată în spuma de unt, mixând de fiecare dată până la omogenizare. Crema este gata! Dați-o la frigider.

19.Asamblați rulada: îndepărtați prosopul și hârtia superioară de pe suprafața blatului de pandișpan. După ce se va răci complet, însiropați-l cu ceai sau cafea.

20.Ungeți blatul cu crema de ciocolată, lăsându-i o margine transversală liberă (circa 2 cm). Grosimea stratului de cremă trebuie să fie descrescătoare: mai groasă la nivelul marginii, de la care va începe rularea și mai subțire spre marginea opusă.

21.Rulați blatul sub formă de ruladă, folosind hârtia de sub el. Înveliți rulada obținută în aceeași hârtie și dați-o la frigider pentru 3-4 ore. În acest timp crema se va răci și va deveni stabilă.

22.Rulada poate fi presărată cu zahăr pudră sau pudră de cacao. Noi am acoperit-o cu glazură de ciocolată.

23.Pregătiți glazura: înmuiați gelatina în apă și lăsați-o să se hidrateze.

24.Topiți untul și luați-l de pe foc. Adăugați smântâna fermentată, zahărul și pudra de cacao. Amestecați până la omogenizare.

25.Puneți compoziția rezultată pe foc mic. Amestecând continuu cu telul, aduceți-o până la punctul de fierbere.

26.Luați glazura de pe foc și adăugați îndată gelatina hidratată în ea. Amestecați până la omogenizare și lăsați-o să se răcească.

27.Scoateți rulada din frigider și tăiați-i capetele, uniformizându-le în acest mod.

28.După ce glazura se va răci și se va îngroșa puțin, turnați-o peste ruladă, acoperindu-o în totalitate. Ca să evitați murdărirea marginilor platoului, acoperiți-le cu bucăți de hârtie de copt, introducându-le parțial sub ruladă.

29.Decorați rulada cu nuci prăjite în prealabil și tăiate în bucățele.

30.Dați-o la frigider pentru încă 60 minute.

31.Porționați rulada și serviți-o.

P.S. Untul din cremă poate fi înlocuit cu frișcă bătută. În acest caz crema fiartă se răcește foarte bine la frigider, după care se încorporează frișca în ea.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New