Rulouri de pui cu umplutură de ficăței, înfășurate în bacon. Dispar primele de pe masa de sărbătoare!

Într-atât de aspectuoase și gustoase, încât musafirii le mănâncă mai întâi pe ele! Baconul de pe suprafața lor este rumen și crocant, iar umplutura de ficăței — fină și suculentă!

INGREDIENTE:

-12 felii subțirii de bacon;

-aproximativ 700 g de piept de pui;

-250 g de ficăței de pui;

-jumătate de ceapă mare;

-3 căței de usturoi;

-o linguriță de boia de ardei dulce;

-½ linguriță de coriandru măcinat;

-½ linguriță de busuioc uscat;

-½ linguriță de piper negru măcinat;

-1.5 lingurițe de sare;

-50 ml de ulei (pentru prăjit).

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați pieptul de pui în 12 felii cu grosimea de 5-7 mm. Acoperiți-le cu folie alimentară și bateți-le cu ciocanul pentru carne până se vor subția, având grijă să nu le rupeți.

2.Apoi amestecați boia de ardei dulce, coriandrul măcinat, busuiocul uscat, piperul negru măcinat și o linguriță de sare. Presărați feliile de carne cu ele (pe ambele părți), după care suprapuneți-le pe o farfurie. Acoperiți-le cu folie alimentară și dați-le la frigider, ca să se marineze, cât timp pregătiți umplutura.

3.Pregătiți umplutura: tăiați ficățeii și ceapa în bucățele. Puneți-le în vasul de la blender și pasați-le până vor se vor transforma într-o compoziție păstoasă.

4.Prăjiți ficățeii pasați împreună cu ceapa în puțin ulei încins, pe foc moderat, până când se va evapora tot lichidul din tigaie. Apoi adăugați puțină sare, usturoiul trecut prin presa de usturoi și continuați să-i prăjiți pe parcursul a 2 minute.

5.Lăsați ficățeii prăjiți să se răcească.

6.Modelați rulourile: puneți o lingură de umplutură în apropiere de una dintre marginile scurte ale fiecărei felii de carne. Apoi îndoiți-i marginile lungi spre interior și rulați-o sub formă de rulou.

7.Întindeți puțin o felie de bacon (atât în lungime, cât și în lățime), ca să-i măriți suprafața. Apoi înfășurați-o în jurul ruloului obținut, astfel încât să-l acoperiți complet.

8.Procedând similar, modelați toate rulourile.

9.Prăjiți rulourile în ulei încins, pe foc mare, pe toate părțile, până se vor rumeni.

10.Apoi transferați-le pe o tavă de copt.

11.Coaceți-le timp de 15 minute în cuptorul preîncălzit până la 160°C‌.

12.Așezați rulourile pe un platou. Serviți-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New