Rulouri din piept de pui cu ardei grași și roșii!

Rulourile din piept de pui cu ardei grași și roșii se prepară la cuptor, fără prăjire prealabilă. Ele sunt foarte fine, suculente, nutritive și incredibil de aromate! Un asemenea deliciu dispare îndată de pe farfurii în timpul cinelor familiale sau festive.

INGREDIENTE:

-700 g de piept de pui;

-un ardei gras mare (200 g);

-130 g de roșii;

-110 g de cașcaval;

-3 căței de usturoi (de dimensiune medie);

-2 linguri de smântână fermentată;

-sare, piper negru măcinat (noi am folosit un amestec de piperi) — după gust.

Din aceste ingrediente noi am obținut 18 rulouri.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați și uscați pieptul de pui. Tăiați-l în feliuțe transversale și ușor oblice (ca să aibă o suprafață mai mare), cu grosimea de aproximativ 1 cm.

2.Puneți-le pe tocător și acoperiți-le cu folie alimentară. Bateți-le cu ciocanul pentru carne pe o singură parte.

3.Presărați feliuțele de carne cu sare și piper negru măcinat — pe ambele părți. Apoi ungeți-le cu usturoi trecut prin presa de usturoi — doar pe partea interioară.

4.Tăiați ardeiul gras în fâșii lungi și subțiri (noi am folosit câte jumătate de ardei roșu și galben), iar roșiile — în cubulețe.

5.Puneți câte 2 fâșii de ardei gras și o linguriță de roșii mărunțite în apropiere de una dintre marginile transversale ale fiecărei felii de carne. Apoi rulați-o sub formă de rulou.

6.Puneți rulourile obținute într-o tavă adâncă, unsă cu ulei, așezându-le cu „cusătura” în jos.

7.Ungeți-le cu smântână fermentată, folosind pensula de silicon.

8.Turnați apă fierbinte și ușor sărată (puteți să o înlocuiți cu supă de pui) în tavă, astfel încât ea să cuprindă jumătate din înălțimea rulourilor.

9.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 200°C și coaceți rulourile pe parcursul a aproximativ 40 minute. După primele 20 minute de coacere scoateți-le din cuptor și presărați-le cu cașcavalul dat prin răzătoarea mare.

10.Serviți rulourile cât sunt fierbinți cu orice garnitură sau salate de legume proaspete.

Carnea de pui iese incredibil de fină, iar legumele din interiorul ei îi oferă suculență și aromă apetisantă. Cașcavalul topit și rumenit transformă rulourile într-un deliciu mai sățios și mai aspectuos. Suntem siguri că prânzul sau cina dumneavoastră se va transforma într-o sărbătoare, dacă veți avea aceste rulouri pe masă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New