Salamul de biscuiți! Desertul simplu și gustos, care nu lasă pe nimeni indiferent!

Desertul copilăriei noastre!

INGREDIENTE:

-500 g de biscuiți;

-100 g de nuci prăjite (opțional);

-4 linguri de pudră de cacao;

-3 linguri de zahăr (sau după gust);

-180 g de unt;

-150 ml de lapte;

-zahăr pudră și/sau amidon de porumb — pentru decor.

Din aceste ingrediente noi am obținut 2 salamuri de biscuiți, cu greutatea a câte 500 g.

MOD DE PREPARARE:

1.Rupeți biscuiții în bucățele: unele mai mari, unele mai mici, unele aproape cât firimiturile. Puneți-i într-un bol adânc.

2.Mărunțiți nucile prăjite (noi am folosit migdale) cu ajutorul blenderului sau cuțitului. Amestecați-le cu biscuiții.

3.Puneți untul, zahărul, pudra de cacao și laptele într-o crăticioară cu fundul gros. Amestecând continuu, încălziți aceste ingrediente până când se vor transforma într-o compoziție omogenă. Luați-o de pe foc după apariția primelor bule de clocotire pe suprafața ei.

Dacă veți folosi proporțiile indicate mai sus de zahăr și pudră de cacao, salamul de biscuiți va avea gustul apropiat de cel al ciocolatei negre. Dacă vreți ca gustul lui să semene mai mult cu cel al ciocolatei cu lapte, folosiți 2-3 linguri de pudră de cacao și 6 linguri de zahăr.

4.Turnați compoziția obținută în bolul cu biscuiții și nucile. Amestecați cu ajutorul unei linguri.

5.Divizați compoziția în 2 părți egale și transferați-le în 2 pungi alimentare. Scoateți tot aerul din fiecare pungă și oferiți compoziției de biscuiți forma de salam.

6.Dați salamurile de biscuiți la frigider pentru 2-3 ore, până se vor stabiliza. Dacă vă grăbiți, dați-le la congelator pentru 30 minute.

7.Scoateți salamurile din pungi și presărați-le cu zahăr pudră sau cu zahăr pudră combinat cu amidon de porumb (1:1). A doua variantă este mai puțin lipicioasă.

8.Dacă vreți să oferiți salamul de biscuiți în dar, puteți să-i oferiți un aspect deosebit cu ajutorul hârtiei de copt și sforii alimentare.

9.Feliați și serviți salamul de biscuiți cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New