Salata „Peștișorul de aur” — un aperitiv excelent pentru masa de Revelion!

Salata „Peștișorul de aur” este ușoară, gustoasă și simplu de preparat. Ea va decora fără dificultate orice masă festivă și îi va încânta pe oaspeți prin gustul său! Se pregătește rapid și dispare instantaneu de pe platou!

INGREDIENTE:

-6 ouă fierte;

-200 g de șprot conservat;

-un măr dulce-acrișor (150 g);

-60 g de ceapă;

-40 g de unt;

-110 g de cașcaval tare;

-maioneză — după gust;

-2 ouă mici (fierte) și mărar proaspăt — pentru decor.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați ceapa în jumătăți subțiri de semilună. Puneți-o într-un bol și acoperiți-o cu apă clocotită. Lăsați-o să se opărească pe parcursul a 3 minute, ca să-i îndepărtați amăreala. Apoi transferați-o într-o strecurătoare și așteptați până se va scurge tot lichidul de pe ea.

2.Scurgeți tot uleiul din conserva de pește. Pisați șprotul cu furculița.

3.Separați albușurile de gălbenușuri. Dați albușurile prin răzătoarea mare, iar gălbenușurile — prin răzătoarea mică.

4.Dați cașcavalul și mărul curățat prin răzătoarea mare, punându-le în vase separate.

5.Asamblați stratificat salata: primul strat va fi reprezentat de jumătate din albușurile rase, iar cel de-al doilea — de jumătate din peștele fărâmițat.

6.Al treilea strat va fi format din jumătate din ceapa opărită, al patrulea — din jumătate din merele rase, al cincilea — din jumătate din cașcavalul ras, iar al șaselea — din jumătate de unt (dați-l puțin la congelator, iar apoi radeți-l direct pe suprafața salatei).

7.Ungeți ultimul strat cu o rețea de maioneză. Ca să o aplicați mai ușor, puneți maioneza într-un poș.

8.Repetați încă o dată toate straturile, respectând aceeași ordine.

9.Răspândiți un strat de gălbenușuri rase pe ultimul strat de maioneză. Apoi aplicați o rețea fină de maioneză pe marginile salatei. Folosind gălbenușurile rămase, delimitați marginea inferioară a salatei cu o fâșie galbenă.

10.Decupați 3 floricele din capetele celor 2 ouă fierte. Așezați-le pe suprafața salatei și adăugați câte puțin gălbenuș în fiecare dintre ele. De asemenea, decorați salata cu frunzulițe de mărar proaspăt.

Salata este gata! Ea are un aspect deosebit. Șprotul asociat cu celelalte ingrediente reprezintă o combinație formidabilă! Aroma și gustul peștelui nu sunt stridente, fiind mascate de prospețimea mărului. Untul oferă salatei note de finețe. Ceapa îi intensifică puțin gustul, iar cașcavalul și ouăle o transformă într-un aperitiv sățios.

Dacă doriți, puteți să serviți salata în mini-tarte sau în calitate de bruschete!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New