Sistem de irigare prin picurare. Super simplu, super util!

Pe parcursul verii plantele au nevoie de o cantitate mare de apă. Iar cea mai bună și eficientă metodă de irigare este cea prin picurare. Iată o variantă simplă de sistem de irigare prin picurare, pe care puteți să o folosiți pentru plantele cultivate în ghivece!

AVEȚI NEVOIE DE:

-o sticlă de plastic, cu volumul de 1.5-2 litri;

-sfoară;

-furtun subțire;

-fir metalic;

-instrumente;

-apă.

MOD DE LUCRU:

1.Realizați o gaură în mijlocul capacului sticlei de plastic. Noi am făcut-o cu ajutorul ciocanului de lipit. Diametrul orificiului respectiv trebuie să fie aproximativ egal cu diametrul furtunului, deoarece acesta va trece prin el.

2.Pregătiți furtunul și sfoara, ale căror lungime trebuie să fie aproape egală cu lungimea dublă a sticlei — sfoara trebuie să fie puțin mai lungă decât furtunul și trebuie să poată pătrunde în el. Ulterior un capăt al furtunului va fi poziționat în apropiere de fundul sticlei, iar celălalt va atârna deasupra solului.

3.Ca să introduceți sfoara în furtun, folosiți un fir metalic. Prindeți capătul firului metalic de capătul sforii, după care treceți-l prin furtun și trageți sfoara după el.

4.Introduceți furtunul în orificiul din capacul sticlei.

5.Umpleți sticla cu apă. Introduceți furtunul în ea și înfiletați-i capacul.

6.Ca să fixați poziția furtunului, folosiți tot firul metalic. Realizați o spirală din el, așezați capătul furtunului în ea și legați celălalt capăt al firului metalic de sticla de plastic.

7.Răsturnați sticla de plastic și presați-o câte puțin, ca să determinați umezirea sforii din furtun. După aceasta sistemul de irigare prin picurare va fi gata!

8.Așezați sticla de plastic în apropiere de planta, pe care vreți să o irigați!

Spor la grădinărit!

New