Sosul ideal pentru iarnă. Se prepară fără oțet, zahăr, sterilizare și fără multe bătăi de cap!

Sosul de roșii cu mere și prune este un adevărat deliciu! De fiecare dată ne pare rău că nu am conservat o cantitate mai mare din el pentru iarnă!

INGREDIENTE:

-4 kg de roșii moi și cărnoase;

-2 kg de roșii mai tari;

-500 g de mere dulci;

-500 g de prune dulci;

-2-3 linguri de sare neiodată.

MOD DE PREPARARE:

1.Acoperiți toate roșiile bine spălate cu apă fierbinte. Lăsați-le să se opărească pe parcursul câtorva minute. Apoi decojiți-le.

2.Tăiați roșiile tari în cubulețe și puneți-le într-o strecurătoare.

3.Tăiați roșiile moi în bucățele aleatorii și puneți-le într-o cratiță încăpătoare, cu fundul gros. 

4.Adăugați sucul eliberat de roșiile tari, prunele tăiate în jumătăți și merele tăiate în felii groase, curățate de coajă. Amestecați. 

5.Fierbeți roșiile și fructele până când fructele se vor înmuia foarte bine — merele trebuie să se strivească, când sunt presate cu spatula.

6.Pasați compoziția rezultată cu blenderul și sărați-o după gust.

7.Când va începe iar să clocotească, adăugați cubulețele de roșie în ea. Fierbeți-o pe parcursul a încă 5-7 minute. Datorită pectinei din fructe, ea capătă o consistență minunată și se îngroașă încă mai mult după răcire.

8.Transferați sosul fierbinte în borcane sterilizate. Acoperiți-le îndată cu capace sterilizate și închideți-le ermetic.

9.Întoarceți-le cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.

10.Puneți conservele obținute la locul de păstrare! Sosul de roșii poate fi adăugat în orice feluri de mâncare sau servit ca atare.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New