Suc de dovleac și mere, preparat fără storcător (pentru iarnă)!

Culorile magice ale toamnei nu puteau să nu se reflecte în conservele noastre! Vedeta acestui sezon este și va fi întotdeauna dovleacul! Deși el poate fi cumpărat din octombrie până în mai, noi oricum pregătim câteva conserve delicioase și, cel mai important, folositoare din el. Astăzi vrem să vă oferim anume o astfel de rețetă: suc de dovleac și mere cu lămâie și portocală.

De fapt, această rețetă poate fi modificată după placul fiecărei gospodine. Pe lângă dovleac și mere, puteți să adăugați morcov, caise sau piersici proaspete sau congelate, caise uscate, cătină, coajă de citrice etc. în acest suc. Iar apa poate fi înlocuită cu sucul oricărui fruct indicat mai sus.

Consistența acestei băuturi poate fi modificată prin volumul lichidului adăugat în ea: dacă vă place sucul mai gros, ca un nectar, lăsați-l ca atare. Iar dacă vă plac băuturile mai lichide, diluați-l cu apă sau suc de fructe până când căpătați consistența dorită.

Sucul de dovleac și mere poate fi păstrat atât într-un loc răcoros, cât și la temperatura camerei, dar după deschidere țineți-l neapărat în frigider. Pregătiți-l și savurați-l în timpul iernii!

INGREDIENTE:

-2 kg de dovleac curățat;

-2 kg de mere curățate;

-3 litri de apă;

-600-700 g de zahăr (sau după gust);

-sucul stors din 2 lămâi (puteți să-l înlocuiți cu sare de lămâie; are rolul de conservant);

-sucul stors din 3-4 portocale mari (puteți să-l înlocuiți cu suc de mandarine).

Din aceste ingrediente veți obține 6.5-7 litri de suc.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați dovleacul de coajă și semințe. Tăiați-l în bucățele.

2.Curățați merele de coajă și cotoare.

3.Stoarceți sucul din lămâi și portocale. Noi am obținut 120 ml de suc de lămâie și 410 ml de suc de portocale.

4.Tăiați merele în sferturi și dovleacul în bucățele aleatorii. Puneți-le într-o cratiță cu volumul de 8-10 litri și acoperiți-le complet cu apă (noi am avut nevoie de 3 litri).

5.Fierbeți merele și dovleacul timp de aproximativ 15 minute din momentul clocotirii, până când dovleacul se va înmuia, pe foc mic, sub capac. Îndepărtați periodic spuma formată pe suprafața lor.

6.Apoi pasați totul cu blenderul până la omogenizare. Dacă nu aveți blender, treceți compoziția de fructe printr-o strecurătoare foarte măruntă.

7.Gustați compoziția rezultată. Adăugați zahăr după gust (puteți să nu-l folosiți deloc), sucul de lămâie și sucul de portocală în ea. Amestecați.

8.Amestecați sucul de fructe până când zahărul se va dizolva complet. Apoi fierbeți-l timp de 5-10 minute din momentul clocotirii, adunând spuma formată pe suprafața lui.

9.Transferați sucul fierbinte în borcane sterilizate (încă fierbinți). Acoperiți-le îndată cu capace sterilizate și închideți-le ermetic.

10.Întoarceți borcanele cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.

11.Puneți conservele obținute la locul de păstrare.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New