Șuncă de curcan cu măsline și roșii deshidratate!

Un preparat ideal pentru platoul cu mezeluri pentru masa de sărbătoare!

INGREDIENTE:

-2 pulpe inferioare de curcan (3 kg);

-300 g de piept de pui;

-25 g de sare (sau după gust);

-5 g de piper negru măcinat;

-10 g de usturoi granulat sau o căpățână de usturoi proaspăt;

-5 g de condimente pentru carne;

-50 g de măsline negre;

-30 g de roșii deshidratate;

-o lingură de muștar cu boabe;

-aproximativ 100 ml de apă rece.

MOD DE PREPARARE:

1.Îndepărtați pielea de pe fiecare pulpă de curcan, păstrându-i integritatea. Ca să o separați de pulpă, fără să o rupeți, tăiați cartilajele și spargeți osul în partea inferioară a acesteia.

2.Dezosați pulpele și tăiați carnea în cubulețe.

3.Tăiați carnea de pui în cubulețe (datorită culorii și texturii ei diferite, șunca va arăta mai interesant pe secțiune).

4.Puneți carnea pregătită într-un bol adânc. Adăugați sarea, piperul negru măcinat, usturoiul granulat sau usturoiul proaspăt, trecut prin presa de usturoi, condimentele pentru carne și apa. Amestecați și frământați bine compoziția până când veți încorpora apa în ea și va deveni vâscoasă.

5.Transferați compoziția în pielea de curcan, așezând-o cât mai compact (cât va încăpea). Coaseți pielea cu ață, închizând-o astfel.

6.Noi am divizat compoziția de carne, care a mai rămas, în 2 părți, deoarece era prea multă și nu încăpea în cealaltă piele de curcan.

7.Am adăugat măslinele negre și roșiile deshidratate, pe care le-am tăiat în bucățele, în una dintre ele. Am amestecat-o, după care am transferat-o în cealaltă piele de curcan, așezând-o compact. Am fixat pielea prin coasere.

8.Înveliți pulpele de curcan în folie tip manșon (pungi de copt).

9.După aceasta am realizat un experiment: am adăugați muștarul cu boabe în ultima parte de compoziție. Am amestecat-o foarte bine și am modelat un baton compact din ea, învelindu-l în folie tip manșon.

10.Așezați preparatele obținute pe tava de copt, astfel încât marginea liberă a foliilor să fie orientată în sus.

11.Coaceți șunca timp de 15-20 minute, până când zeama eliberată de carne începe să clocotească, în cuptorul preîncălzit până la 200°C‌. Apoi reduceți temperatura până la 150°C‌ și continuați să coaceți șunca pe parcursul a încă 60 minute.

12.Așezați o greutate peste șuncă și puneți-o într-un loc răcoros până se va răci complet (noi am folosit un tocător gros).

13.Îndepărtați folia de pe șuncă. Feliați-o și serviți-o cu multă plăcere!

14.Iar experimentul nostru nu a fost reușit: șunca modelată în folie se desfăcea în timpul felierii. Pielea și osul de la baza ei contribuie la gelatinizarea și stabilizarea cărnii coapte în interiorul ei, ceea ce în folie nu se poate întâmpla.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New