Tort-aperitiv cu spanac, cremă de brânză și somon. O savoare nelimitată!

Astăzi vă prezentăm rețeta unui aperitiv deosebit: foarte aspectuos, colorat și gustos. Este potrivit pentru orice masă festivă! Haideți să gătim!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-120 g de făină;

-4 ouă medii;

-50 g de smântână fermentată;

-70 ml de ulei;

-5 g de praf de copt;

-½ linguriță de sare;

-o linguriță de zahăr;

-50 g de spanac sau pătrunjel proaspăt (ambele tipuri de verdeață oferă o culoare intensă blaturilor, dar trebuie să luați în considerație faptul că, spre deosebire de spanac, gustul pătrunjelului se simte în produsul final).

Pentru umplutură:

-300 g de cremă de brânză;

-300 g de somon afumat.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați și uscați spanacul/pătrunjelul. Se recomandă să utilizați doar frunzulițele de verdeață (fără tulpini și codițe). Puneți-le în vasul de la blender și pasați-le până le veți transforma în piure.

2.Separați albușurile de gălbenușuri.

3.Puneți gălbenușurile, smântâna și uleiul în vasul cu piureul de verdeață. Pasați totul până la omogenizare. Transferați compoziția rezultată într-un bol adânc.

4.Amestecați făina cu praful de copt. Apoi cerneți-le printr-o sită măruntă.

5.Bateți albușurile cu sarea până la apariția vârfurilor moi. Adăugați zahărul pe la mijlocul procesului de mixare.

6.Adăugați făina în compoziția de spanac și amestecați până la omogenizare.

7.Apoi adăugați treptat (câte 2-3 linguri) spuma de albușuri în aluat, încorporându-o cu grijă, prin mișcări circulare, orientate de jos în sus. Drept rezultat, veți obține un aluat semi-lichid și foarte aerat.

8.Transferați-l în tava tapetată cu hârtie de copt, răspândindu-l uniform. Noi am folosit o tavă dreptunghiulară, cu dimensiunile de 25 x 30 cm. Dacă doriți să obțineți un blat mai subțire, puteți să folosiți tava standard a cuptorului de la aragaz (30 x 40 cm).

9.Coaceți aluatul timp de 15 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea (ea nu trebuie să prezinte urme de aluat după ce este scoasă din mijlocul blatului) sau prin digitopresiune (degetul nu trebuie să se scufunde în blat).

10.Lăsați blatul să se răcească puțin în tavă. Apoi scoateți-l din ea și îndepărtați hârtia de copt de pe suprafața lui. Lăsați-l să se răcească complet.

11.Tăiați cu grijă marginile blatului, ca să le uniformizați. După aceasta tăiați-l în jumătate (în direcție transversală).

12.Ungeți uniform unul dintre blaturile obținute cu crema de brânză. Acoperiți-l cu celălalt blat.

13.Tăiați tortul obținut în bucățele (dimensiunea lor depinde de preferințele dumneavoastră).

14.Tăiați somonul afumat în feliuțe subțiri. Rulați fiecare feliuță de pește sub formă de floricică și așezați-o pe o bucățică de tort.

Puteți să experimentați cu umpluturile pentru acest tort-aperitiv, folosind alte ingrediente sau completându-le pe cele prezentate în această rețetă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New