Tort cu frișcă, brânză dulce de vaci, orez expandat și ciocolată (fără coacere)!

Vara, pe vreme de caniculă, când nu aveți chef să porniți cuptorul, în ajutor vă vine acest tort fără coacere cu orez expandat. Nimeni nu rezistă în fața acestui deliciu! Este un desert pentru orice ocazie, se prepară simplu și obțineți o porție destul de mare.

INGREDIENTE:

Pentru stratul de ciocolată:

-160 gr de orez expandat caramelizat sau cereale (2 pahare);

-100 gr de ciocolată neagră;

-80 ml de lapte sau smântână pentru gătit 10-15%.

Pentru stratul de frișcă:

-500 ml de smântână pentru frișcă cel puțin 30%;

-500 gr de brânză dulce de vaci;

-240 gr de orez expandat caramelizat sau cereale (3 pahare);

-150 ml de apă;

-25 gr de gelatină;

-10 gr de zahăr vanilat;

-300 gr de zahăr;

-100 ml de smântână fermentată sau iaurt dens.

Pentru stratul superior de ciocolată:

-200 gr de ciocolată neagră;

-100 ml de lapte;

-orez expandat caramelizat – pentur decor.

MOD DE PREPARARE:

1.Tapetați baza formei (24*24 cm) cu hârtie de copt, iar pereții cu folie de acetat sau hârtie de copt.

2.Pregătiți stratul de ciocolată. Într-o crăticioară, rupeți ciocolata bucăți și turnați laptele. O puneți la foc mic și amestecați continuu, până se topește ciocolata.

Sfat. Aveți grijă să nu supraîncălziți ciocolata, ca să nu capete o consistență uscată.

3.Luați cratița de la foc în momentul când cea mai mare parte a ciocolatei deja este topită. Continuați să amestecați, până la omogenizare.

4.Adăugați orezul expandat, eventual cerealele, și amestecați bine. Transferați compoziția în formă și o repartizați uniform pe toată suprafața. Dați forma la frigider.

5.Pregătiți stratul de frișcă. Amestecați gelatina cu apă la temperatura camerei, apoi o lăsați pentru 10-15 minute să se umfle.

6.Într-un vas, puneți brânza, zahărul vanilat, zahărul și smântâna fermentată sau iaurtul. Pasați ingredientele cu blenderul vertical, cât să obțineți un amestec omogen și neted.

7.Bateți smântâna pentru frișcă rece. Setați mai întâi mixerul la viteză mică și o creșteți treptat, până la cea mai mare.

Sfat. Pentru ca smântâna să se bată bine, ea trebuie să fie foarte rece, iar vasul și paletele mixerului – curate și uscate.

8.Adăugați compoziția de brânză în frișcă și amestecați cu mixerul, până la omogenizare.

9.Topiți gelatina la foc mic, până atinge temperatura de 50-60°С.

10.Turnați gelatina treptat și în fir subțire în vasul cu compoziția de brânză și frișcă, amestecând constant cu mixerul.

Sfat. Nu turnați toată gelatina o dată, deoarece compoziția va începe să se facă cocoloașe.

11.Adăugați orezul expandat și amestecați cu spatula.

12.Scoateți forma din frigider, turnați frișca cu orez și nivelați stratul cu grijă. Dați tortul la frigider pentru cel puțin 2 ore.

13.Pregătiți glazura. Într-o crăticioară, rupeți ciocolata bucăți și turnați laptele. O puneți la foc mic și amestecați continuu, până se topește ciocolata.

14.Luați cratița de la foc în momentul când cea mai mare parte a ciocolatei deja este topită. Continuați să amestecați, până la omogenizare.

15.Turnați glazura peste tort și o repartizați într-un strat uniform. Presărați tortul cu orez expandat și îl dați la frigider, până se prinde stratul superior de ciocolată.

16.Scoateți tortul din formă, îndepărtați folia de acetat și hârtia de copt, apoi îl transferați pe platoul de servire.

Desertul este foarte gustos și delicat. Stratul aerat de frișcă se combină perfect cu ciocolata și orezul expandat caramelizat.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New