Tort delicios de casă cu lămâie și ciocolată! Va deveni tortul dvs. preferat!

Această rețetă face ca tortul cu ciocolată să fie deosebit de fraged! Crema este NOUĂ și foarte gustoasă! Se prepară ușor, din ingrediente simple și este un tort demn de orice sărbătoare !

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 5 ouă;

– 1 praf de sare;

– 155 g de zahăr tos;

– 40 g de amidon de porumb;

– 40 g de făină;

– 30 g de cacao;

– 30 g de unt;

– 10 g de zahăr vanilat;

Pentru cremă:

– 100 g de unt (82,5%);

– 80 g de zahăr pudră;

– coaja și sucul de la 2 lămâi;

– 300 g de cremă de brânză;

Pentru însiropare:

– 80 ml de lapte;

– 50 g de zahăr pudră;

Pentru glazură:

– 50 ml de lapte;

– 30 g de unt;

– 80 g de ciocolată neagră.

*Pentru stratul superior, folosiți glazură caldă.

*Pentru laterale, puteți utiliza aceeași rețetă de glazură, doar că în formă răcită.

Pentru decor:

– ciocolată neagră;

– smântână pentru frișcă.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile cu un praf de sare, cu ajutorul unui mixer pornit la viteză mare. Când veți obține o compoziție spumoasă și densă, începeți să încorporați zahărul tos (în mai multe etape), continuând să mixați.

2. Cerneți amidonul de porumb, făina și cacao într-un bol și amestecați-le.

3. Încorporați gălbenușurile de ou cu untul topit și răcit până la temperatura camerei, apoi turnați-le într-un jet subțire în compoziția de albușuri, mixând la viteză medie până când se vor încorpora ambele amestecuri.

4. Adăugați jumătate din amestecul uscat de făină, cacao și amidon, împreună cu zahărul vanilat și amestecați ușor cu o spatulă. Apoi încorporați și cea de-a doua parte de amestec.

5. Tapetați baza a două inele de patiserie cu staniol, apoi cu hârtie de copt. Distribuiți toată cantitatea de aluat în ambele inele și amplasați-le pe o tavă de copt.

*Diametrul inelelor este de 20 cm.

6. Coaceți blaturile timp de 15-20 de minute în cuptorul preîncălzit până la 190°C. Verificați dacă sunt gata prin testul cu scobitoarea

7. Scoateți blaturile din cuptor, amplasați-le pe o grilă de metal și lăsați-le să se răcească la temperatura camerei, apoi scoateți-le din inele.

8. Așezați blaturile unul peste altul, înveliți-le cu o folie alimentară și puneți-le în frigider.

9. Pregătiți crema: adăugați untul de temperatura camerei într-un bol și bateți-l cu mixerul pornit la viteză medie, până când veți obține o compoziție cremoasă. Apoi adăugați treptat zahărul pudră, continuând să mixați.

10. Radeți coaja de la două lămâi. De asemenea, stoarceți sucul de la o jumătate de lămâie. Adăugați-le în bol, împreună cu crema de brânză și amestecați.

11. Pregătiți siropul: încorporați într-un pahar laptele cu zahărul pudră.

12. Asamblați tortul: tăiați fiecare blat în două părți egale. Așezați un inel de patiserie tapetat cu o folie de acetat pe un platou. Adăugați un blat de pandișpan, însiropați-l, apoi adăugați un strat de cremă, răspândit uniform. Continuați să alternați straturile de blat, sirop și cremă, până când le veți termina pe toate.

13. Pregătiți glazura: adăugați laptele, untul și ciocolata ruptă bucățele într-un bol și topiți-le pe o bain-marie. Amestecați-le cu un tel până când se vor omogeniza.

14. Turnați glazura peste stratul superior de cremă și răspândiți-o uniform. Dați tortul la frigider pentru 2-3 ore, ca să se închege glazura.

15. Detașați inelul și folia de acetat și ungeți marginile tortului cu încă o porție de glazură rece.

16. Decorați marginile tortului cu ciocolată neagră fărâmițată și suprafața acestuia – cu smântână pentru frișcă bătută. Ajutați-vă de un poș cu duza subțire.

Tortul este gata. A rămas să-l tăiați felii și să-l serviți cu plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New