Tort-sufleu cu brânză dulce de vaci. Un desert-minune, care pur și simplu se topește în gură!

Un desert aspectuos, ușor, delicios, pătruns de aromele verii!

INGREDIENTE:

Pentru blat:

-3 ouă;

-80 g de zahăr;

-10 g de zahăr vanilat;

-3 linguri cu vârf de făină;

-o linguriță de praf de copt.

Pentru compoziția de brânză:

-700 g de brânză dulce de vaci;

-200 g de lapte condensat caramelizat;

-150 ml de lapte (dacă brânza este umedă, nu trebuie să-l adăugați);

-15 g de gelatină;

-50 ml de apă.

Pentru jeleul de fructe de pădure:

-600 g de fructe de pădure (oricare vă plac — noi am folosit câte 150 g de coarne, coacăze roșii, zmeură și afine congelate);

-3 linguri de zahăr (sau după gust);

-20 g de gelatină;

-50 ml de apă.

Dacă doriți, puteți să pregătiți jeleul din alte fructe: piersici, banane, kiwi etc.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți blatul: bateți ouăle, zahărul tos și zahărul vanilat cu mixerul până se vor transforma într-o compoziție pufoasă și albicioasă, mărindu-și volumul de 2.5-3 ori.

2.Adăugați făina cernută împreună cu praful de copt. Amestecați cu ajutorul unei spatule până la omogenizare, realizând mișcări circulare, orientate de jos în sus.

3.Turnați aluatul în mijlocul tăvii standard a cuptorului, tapetate cu hârtie de copt. Lăsați-l să se răspândească singur, fără să-l întindeți cu spatula. Coaceți-l timp de 8-10 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C.

Dacă doriți, puteți să-l turnați și să-l răspândiți uniform într-o tavă rotundă, cu diametrul de 22 cm și fundul tapetat cu hârtie de copt, după care să-l coaceți timp de 15-20 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

4.Lăsați blatul să se răcească. Dacă l-ați copt pe tava standard a cuptorului, decupați un cerc din el cu ajutorul unui inel cu diametrul de 22 cm.

5.Pregătiți jeleul: dizolvați gelatina în apa rece. Lăsați-o să se hidrateze pe parcursul a 5-10 minute.

6.Puneți fructele de pădure și zahărul într-o crăticioară. Amestecând frecvent, încălziți-le pe foc mic până vor ajunge aproape de punctul de fierbere.

7.Pasați fructele fierbinți cu blenderul până le veți transforma în piure. Lăsați-le să se răcească puțin.

8.Treceți fructele calde printr-o strecurătoare, ca să le separați de sâmburi și coji.

9.Topiți gelatina pe foc mic, pe bain-marie sau în cuptorul cu microunde, având grijă să nu o clocotiți. Încorporați-o în piureul de fructe, amestecând foarte bine (realizați acest pas după pasul 15, ca să evitați închegarea prematură a jeleului de fructe).

10.Pregătiți compoziția de brânză: dizolvați gelatina în apa rece și lăsați-o să se hidrateze pe parcursul a 5-10 minute.

11.Puneți brânza dulce de vaci, laptele condensat caramelizat și laptele (dacă brânza este uscată) într-un bol adânc. Pasați-le cu blenderul până la omogenizare.

12.Topiți gelatina pe foc mic, pe bain-marie sau în cuptorul cu microunde, având grijă să nu o clocotiți. Amestecați-o cu 2 linguri de compoziție de brânză, ca să-i reduceți temperatura (altfel ea se poate închega îndată după ce intră în contact cu compoziția rece). Apoi turnați-o în bolul cu restul compoziției de brânză și amestecați până la omogenizare.

13.Asamblați tortul: puneți blatul pe un platou și delimitați-l cu un inel reglabil, tapetat cu folie acetat.

14.Turnați compoziția de brânză peste el, răspândindu-o uniform.

15.Dați tortul la frigider pentru 10-15 minute, ca să se închege puțin.

16.Scoateți-l din frigider și turnați cu grijă compoziția de fructe pe suprafața lui, interpunând o spatulă în fața jetului, ca să nu găuriți tortul.

17.Apoi pătrundeți cu lingura în interiorul tortului și răsuciți-o cu grijă, ridicând o părticică din el deasupra jeleului. Procedați similar în mai multe locuri, ca să acoperiți suprafața tortului cu „movile” albe.

18.Stropiți „movilele” cu compoziție de fructe.

19.Dați tortul la frigider pentru câteva ore sau peste noapte, ca să se închege complet.

20.Îndepărtați inelul și folia acetat din jurul lui.

21.Porționați și serviți acest desert minunat!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New