Tortul formidabil „Capriciul” (de post). Și nu veți mai cumpăra deserturile din comerț!

Un desert delicios, care se prepară fără ouă, unt și produse lactate. Puteți să-l pregătiți de orice sărbătoare, dacă aceasta este în perioadele de post. Încercați-l neapărat! Constă dintr-un blat moale, pufos și cremă de banane cu ciocolată. Este delicios!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-400 ml de compot;

-120 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui (fără miros);

-170 g de zahăr;

-o linguriță de bicarbonat de sodiu;

-2 lingurițe de oțet de masă 9%;

-420 g de făină;

-un praf de sare;

-fructe proaspete sau conservate — după gust.

Pentru cremă:

-5 banane foarte coapte (680 g);

-100 g de zahăr;

-150 g de ciocolată amăruie (fără urme de lapte etc.);

-o lingură de compot.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: turnați compotul într-un bol adânc. Adăugați zahărul, un praf de sare și uleiul. Amestecați cu telul până la dizolvarea zahărului.

2.Adăugați făina cernută. Amestecați până la omogenizare.

3.La sfârșit adăugați bicarbonatul de sodiu și oțetul. Amestecați repede.

4.Transferați aluatul obținut pe o tavă dreptunghiulară (33 x 43 cm), tapetată cu hârtie de copt. Răspândiți-l uniform. 

5.Răspândiți fructele pe aluatul din tavă. Străduiți-vă să le așezați în așa fel încât să puteți tăia ușor blatul copt în 3 părți egale.

6.Coaceți blatul timp de aproximativ 20 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Orientați-vă după cuptorul dumneavoastră!

7.Lăsați blatul să se răcească pe parcursul a 20 minute, după care separați-l de pereții tăvii cu ajutorul unui cuțit subțire. Acoperiți-l cu o altă bucată de hârtie de copt și răsturnați-l cu grijă pe grătar. Îndepărtați hârtia, pe care el s-a copt, de pe suprafața lui și lăsați-l să se răcească complet.

8.Între timp pregătiți crema: rupeți bananele în bucățele și puneți-le într-o crăticioară. Adăugați zahărul și o lingură de compot. Pasați totul cu blenderul până la omogenizare.

8,1

9.Puneți crăticioara pe foc moderat și aduceți piureul de banane până la punctul de fierbere. Cum numai veți observa primele bule de clocotire, reduceți focul până la minim și fierbeți piureul de banane timp de 60 secunde, amestecând continuu.

10.Luați-l de pe foc și lăsați-l să se răcească pe parcursul a 10 minute. Adăugați ciocolata ruptă în bucățele în el. Amestecați foarte bine, până când ea se va topi complet și se va răspândi uniform prin piureul de banane.

11.Acoperiți crema obținută cu folie alimentară, astfel încât aceasta să intre în contact direct cu suprafața ei. Lăsați-o să se răcească complet.

12.Uniformizați marginile blatului răcit. Apoi tăiați-l în 3 părți egale (în direcție transversală).

13.Asamblați tortul: ungeți mijlocul platoului cu puțină cremă. Suprapuneți blaturile pe el, ungându-le pe primele două cu câte un strat uniform de cremă.

13,1

14.Ungeți suprafața și marginile tortului cu crema rămasă.

15.Decorați tortul după cum vă place. Noi i-am presărat suprafața cu fulgi de cocos și vișine din compot. Iar marginile lui le-am acoperit cu firimiturile rezultate din măcinarea bucățelelor de blat, care au rămas după uniformizarea marginilor lui, combinate cu nuci (înainte de măcinare am uscat bucățelele de blat și nucile în cuptor).

16.Dați tortul la frigider pentru minim 2 ore.

17.Porționați-l și serviți-l.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New