Tortul „Ziua și noaptea” — un desert simplu, ușor și delicios!

Ați gustat vreodată acest tort, care constă din 2 tipuri de blaturi și cremă de smântână? Este foarte fin, moale și gustos. Unele gospodine adaugă nuci în blaturile lui. Haideți să-l pregătim împreună!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-450 g de făină;

-150 g de unt;

-200 g de zahăr;

-200 g de smântână fermentată;

-30 g de pudră de cacao;

-15 g de praf de copt;

-3 g de sare.

Pentru cremă:

-500 g de smântână fermentată 20%;

-160 g de zahăr;

-un plic de zahăr vanilat (opțional).

Pentru glazură:

-150 g de ciocolată neagră;

-80 ml de smântână pentru frișcă 33%.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: puneți smântâna fermentată, zahărul, sarea și praful de copt într-un bol adânc. Amestecați cu mixerul până la omogenizare și până când zahărul se va dizolva complet.

2.Adăugați untul topit și răcit. Amestecați.

3.Adăugați treptat făina cernută. Mixați aluatul până la omogenizare, folosind telurile pentru aluat (tip cârlig) ale mixerului.

4.Divizați aluatul în 2 părți egale. Încorporați pudra de cacao în una dintre ele, utilizând aceleași teluri ale mixerului.

5.Înveliți ambele tipuri de aluat în folie alimentară și dați-le la frigider pentru aproximativ 2 ore, ca să se întărească puțin și să devină mai maleabile.

6.Divizați aluatul de ciocolată în 3 părți egale.

7.Puneți fiecare bucată de aluat între 2 bucăți de hârtie de copt și întindeți-o cu sucitorul într-un blat pătrat, cu grosimea de 2 mm și dimensiunile de circa 20 x 20 cm. Uniformizați marginile lui cu ajutorul unei forme pătrate.

8.Îndepărtați hârtia de copt de pe suprafața blatului obținut și bucățelele excesive de aluat din jurul lui. Înțepați-l pe alocuri cu furculița.

9.Coaceți blatul timp de 5-7 minute în cuptorul preîncălzit până la 200°C.

10.Procedați similar cu celelalte 2 bucăți de aluat de ciocolată și cu aluatul alb. Drept rezultat, veți obține 6 blaturi. Lăsați-le să se răcească.

11.Pregătiți crema: bateți smântâna fermentată și zahărul cu mixerul până când se vor transforma într-o cremă omogenă și pufoasă. Zahărul trebuie să se dizolve complet.

12.Asamblați tortul: suprapuneți blaturile pe un platou, în interiorul formei reglabile, alternându-le și ungându-le cu câte un strat generos de cremă (4-5 linguri/blat). Blatul superior nu se unge cu cremă.

13.Dați tortul la frigider pentru aproximativ 12 ore, ca să se pătrundă și să se închege. Apoi îndepărtați forma reglabilă din jurul lui.

14.Pregătiți glazura: topiți ciocolata ruptă în bucățele pe bain-marie, adăugând smântâna pentru frișcă și amestecând continuu.

15.Răspândiți uniform glazura pe suprafața și marginile tortului.

16.Suplimentar, noi am presărat suprafața lui cu fulgi de ciocolată.

17.Porționați și serviți tortul „Ziua și noaptea”!

Dacă doriți, puteți să nu folosiți glazura de ciocolată: acoperiți tortul cu ciocolată rasă sau nuci măcinate.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New