Turte cu brânză și ceapă verde!

Moi, rumene, aromate și delicioase! 

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-400 g de chefir 2.5% (la temperatura camerei);

-o linguriță de sare;

-1/3 linguriță de bicarbonat de sodiu;

-un gălbenuș de ou;

-30 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui;

-aproximativ 400 g de făină.

Pentru umplutură:

-400 g de telemea;

-100 g de brânză dulce de vaci;

-un ou;

-60 g de ceapă verde (o legătură).

Altele:

-30 g de unt (pentru ungerea turtelor după prăjire).

Din aceste ingrediente veți obține 6 turte.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: turnați chefirul într-un bol adânc. Adăugați sarea și bicarbonatul de sodiu. Amestecați foarte bine.

2.Adăugați gălbenușul. Amestecați.

3.Adăugați uleiul rafinat de floarea-soarelui.

4.Adăugați treptat făina cernută. Inițial amestecați cu lingura, iar apoi transferați aluatul pe masa presărată cu făină și continuați să-l frământați cu mâinile — doar până va deveni omogen. El trebuie să fie foarte moale și destul de lipicios. Dacă îl veți frământa îndelung, el va deveni tare și nemaleabil.

5.Modelați aluatul sub formă de bilă și acoperiți-l cu folie alimentară. Lăsați-l să se „odihnească” pe parcursul a 20-25 minute.

6.Pregătiți umplutura: puneți telemeaua fărâmițată sau dată prin răzătoare, brânza dulce de vaci, ceapa verde mărunțită și oul într-un bol. Amestecați foarte bine.

7.Modelați turtele: lucrând pe masa presărată cu făină, divizați aluatul în 6 bucăți egale. Modelați-le sub formă de biluțe și acoperiți-le cu folie alimentară, ca să nu li se usuce suprafața.

8.Divizați umplutura în 6 părți egale.

9.Întindeți cu mâinile fiecare biluță de aluat sub formă de turtiță. Puneți o parte de umplutură în mijlocul ei. Apoi lipiți-i bine marginile, ca să sigilați umplutura. Presărați-o cu făină și întindeți-o cu mâinile sau cu sucitorul sub formă de turtă cu diametrul de 17-18 cm.

10.Prăjiți turtele pe tigaia uscată, pe foc moderat, sub capac, timp de 8-10 minute, întorcându-le de câteva ori de pe o parte pe alta. În timpul prăjirii ele se umflă, dar ulterior se lasă și își recapătă volumul inițial.

11.Ungeți turtele fierbinți cu puțin unt.

12.Serviți-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New