Un fel de mâncare fierbinte pentru toată familia! O rețetă pentru cei care vor un meniu divers și plin de savoare!

Dacă vreți să vă răsfățați familia cu o masă delicioasă și sățioasă, pregătiți acest fel de mâncare. Chifteluțele aromate, acoperite cu piure fin de cartofi, vor fi pe placul tuturor. Ele reprezintă un mod excelent de pregătire a unei cine cu surpriză!

INGREDIENTE:

-400 g de carne tocată (noi am folosit carne de porc și carne de pui în proporții egale);

-o ceapă;

-6 cartofi medii;

-30 g de unt;

-2 ouă;

-sare — după gust;

-½ linguriță de piper negru măcinat;

-mărar — după gust;

-condimente — după gust (noi am folosit usturoi granulat și amestec de piperi măcinați);

-100 g de cașcaval;

-3 linguri de făină;

-3 linguri de pesmet;

-ulei — pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați cartofii și tăiați-i în bucăți. Puneți-i într-o cratiță și acoperiți-i cu apă, adăugând și sare după gust. Fierbeți-i până vor fi gata.

2.Scoateți cartofii fierți din apă și pisați-i cu zdrobitorul pentru piure. Amestecați-i foarte bine cu untul topit și răcit, un albuș de ou (sau 2 albușuri, dacă ouăle sunt mici), ½ linguriță de piper negru măcinat, mărarul mărunțit și 2 linguri de făină.

3.Puneți carnea tocată într-un bol adânc. Adăugați sare și condimente după gust, un gălbenuș de ou și ceapa tocată mărunt. Amestecați și frământați bine compoziția rezultată.

4.Divizați compoziția de carne și compoziția de cartofi în câte 7 părți egale. Oferiți-le forma de biluțe.

5.Aplatizați o biluță de carne, transformându-o în turtiță rotundă și puneți un cubuleț de cașcaval în mijlocul ei. Apoi adunați-i și lipiți-i bine marginile, acoperind complet umplutura. Rulați-o puțin între palme, ca să adopte iarăși forma de biluță.

6.Aplatizați o biluță de cartofi, oferindu-i forma de turtiță rotundă. Puneți chifteluța de carne cu cașcaval în mijlocul ei, după care adunați-i și lipiți-i bine marginile, ca să o acoperiți complet. Drept rezultat, veți obține un preparat oval sau rotund.

7.Procedați similar cu celelalte părți de compoziție de carne și cartofi.

8.Scufundați chifteluțele într-un ou bătut, în care ați adăugat puțină sare. Apoi tăvăliți-le prin pesmetul amestecat cu o lingură de făină.

9.Prăjiți chifteluțele pe o tigaie cu ulei încins, pe foc mare, pe ambele părți, până se vor rumeni.

10.Apoi transferați-le pe o tavă unsă cu ulei și introduceți-le în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Coaceți-le timp de 25 minute.

11.Serviți chifteluțele gustoase, rumene și aromate!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New