Vinete evantai și vinete acordeon cu carne tocată!

Incredibil de apetisante, aromate și gustoase!

INGREDIENTE:

-vinete;

-sare;

-suc de lămâie;

-apă;

-cartofi;

-roșii;

-ardei dulci;

Pentru umplutură:

-carne tocată;

-ceapă;

-sare, condimente — după gust (noi am folosit piper negru măcinat, boia de ardei dulce, coriandru zdrobit și chimion măcinat);

-un ou.

Pentru sos:

-bulion concentrat de roșii;

-sare, condimente (noi am folosit piper negru măcinat, boia de ardei dulce, coriandru zdrobit și chimion măcinat);

-ulei;

-apă.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați vinetele și tăiați-le în fâșii lungi și subțiri, unite la nivelul codiței — sub formă de evantai.

2.Pe lângă vinetele evantai, am decis să pregătim și vinete acordeon, tăiate în 2 moduri diferite (ca în imaginile de mai jos).

3.Puneți vinetele pregătite în apă ușor sărată (noi am adăugat o linguriță de sare la 2 litri de apă), în care ați adăugat și puțin suc de lămâie (aproximativ o lingură). Lăsați-le să se înmoaie pe parcursul a 30 minute, ca să înlăturați eventuala amăreala din ele. Apoi spălați-le sub jetul de apă.

4.Pregătiți umplutura: amestecați carnea tocată cu ceapa mărunțită, oul, sarea și condimentele. Frământați bine compoziția rezultată.

5.Modelați biluțe din compoziția de carne. Așezați câte o biluță de carne pe fiecare dintre fâșiile vinetei evantai, după care rulați-o sub formă de rulou. Dacă este necesar, fixați rulourile cu ajutorul scobitorilor.

6.Umpleți vinetele acordeon cu compoziție de carne.

7.Așezați vinetele umplute pe tava de copt. Dacă doriți, puteți să introduceți fâșii de ardei dulce între feliile vinetelor evantai, să așezați rondele de roșii în mijlocul lor și semiluni de cartof în jurul lor.

8.Pregătiți sosul: amestecați bulionul concentrat de roșii cu sare, condimente după gust și puțin ulei. Apoi diluați-l cu apă, ca să devină mai fluid și să se răspândească ușor printre vinetele de pe tavă.

9.Turnați sosul obținut în tavă, răspândindu-l uniform.

10.Acoperiți tava cu folie de aluminiu. Introduceți-o în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌ și coaceți vinetele până vor fi gata. La sfârșit puteți să îndepărtați folia și să le lăsați să se rumenească puțin.

11.Serviți vinetele cu smântână fermentată și verdeață mărunțită!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New