5 minute – este mult sau puțin? Un aperitiv rapid și gustos, ideal pentru sărbători!

Când vine vorba despre timpul de pregătire a bucatelor, multe gospodine mai întâi se uită la descrierea rețetei, ca să vadă cât timp va lua. Astăzi vă prezentăm o rețetă care poate fi pregătită într-un timp atât de scurt, pentru ca în final, să obțineți un aperitiv interesant și gustos.

INGREDIENTE:

– lipie;

– 1 castravete proaspăt;

– 150 g de pește roșu ușor sărat;

– 150 g de cremă de brânză;

– 2 foi de nori;

– maioneză.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți umplutura: tăiați castravetele în formă de fâșii. De asemenea, tăiați în fâșii și peștele roșu.

 

2. Baza pentru acest aperitiv constă dintr-o lipie cu dimensiunile de 23 cm pe 30 cm. Așezați-o pe un tocător, ungeți-o cu maioneză, apoi acoperiți-o cu foi de nori, care vor oferi rulourilor o aromă aparte și vor împiedica lipia să se sfărâme din cauza umpluturii.

3. Asamblați aperitivul: ungeți suprafața foilor de nori cu un strat generos de cremă de cașcaval. Dacă doriți ca rulourile să aibă un gust și mai asemănător cu cel de sushi, adăugați puțin sos teriyaki la brânză. Apoi, așezați fâșiile de pește deasupra, de-a lungul marginii inferioare, și ungeți-le cu restul cremei deasupra – pentru comoditate, vă puteți ajuta de un poș de ornat. Acoperiți crema de brânză cu feliile de castravete, apoi rulați blatul într-un rulou compact în formă de ruladă.

4. Cu ajutorul unui cuțit ascuțit, tăiați rulada în felii egale, amplasați-le pe un platou de servire și decorați-le cu fâșii de pește deasupra.

Aperitivul este gata, îl puteți servi pe masa de sărbătoare!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New