Brânză dulce de vaci — naturală și foarte gustoasă (fără fermenți și adaosuri)!

Pregătiți brânza dulce de vaci în condiții casnice. Este foarte simplu!

INGREDIENTE:

-4 litri de lapte de casă sau lapte din comerț 3.5%.

MOD DE PREPARARE:

1.Turnați laptele în 2 borcane de 3 litri. Acoperiți-l parțial cu capace de plastic și lăsați-l să se acrească la temperatura camerei. De obicei, acest proces durează aproximativ 24 ore. Dacă în casă este foarte cald, laptele se va transforma în chefir în maxim 10-12 ore.

2.Luați capacele de pe borcane și puneți-le în cuptorul rece. Apoi porniți-l și încălziți-l până la 120°C‌.

3.După aceasta opriți cuptorul și lăsați brânza să se răcească până devine caldă și poate fi atinsă ușor.

Este important să nu încălziți prea tare chefirul, deoarece riscați să obțineți brânza uscată! El trebuie să atingă temperatura de 100°C: după aceasta opriți focul.

4.Mărunțiți puțin brânza din borcane cu cuțitul sau lingura, ca să o puteți scoate ușor din ele.

5.Turnați conținutul borcanelor într-o strecurătoare tapetată cu o bucată dublă de tifon. Legați capetele tifonului, oferindu-i aspectul de bocceluță.

6.Atârnați bocceluța de spătarului unui scaun, de un mâner sau alt obiect potrivit. Lăsați brânza să se separe de zer pe parcursul a 3-4 ore sau peste noapte (în funcție de consistența brânzei, pe care vreți să o obțineți).

7.Noi am obținut 630 g de brânză dulce de vaci din 4 litri de lapte. Dar totul depinde de calitatea laptelui (conținutul lui de grăsime).

8.Serviți brânza dulce de vaci ca atare sau preparați diverse delicii din ea: papanași, plăcinte dulci și sărate, paste tartinabile, creme pentru tort etc.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New