Carne de vită în suc propriu care poate fi păstrată timp de 12 luni fără frigider!

Aceasta este cea mai simplă rețetă de carne de vită conservată în suc propriu, dar care iese foarte fragedă, gustoasă și aromată, datorită condimentelor. Un tip de conservă, care nu trebuie să lipsească din fiecare casă.

INGREDIENTE:

– 3 kg de carne de vită;

– 3 lingurițe de sare (grunjoasă);

– frunze de dafin;

– câteva cepe;

– boabe de piper negru.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați carnea în bucăți suficient de mari – de aproximativ 7-8 cm grosime. Transferați-o într-un bol adânc și masați-o bine cu trei lingurițe de sare.

Sfat: Ca să iasă cât mai gustoasă, unele părți de carne trebuie să fie cu grăsime. Luați în considerare acest lucru când o veți cumpăra.

2. Pregătiți restul ingredientelor: decojiți câteva cepe și tăiați-le în formă de rondele, de asemenea, pregătiți boabele de piper negru și frunzele de dafin (ca să fie la îndemână).

3. Așezați câte două rondele de ceapă, câteva boabe de piper negru și o frunză de dafin la baza fiecărui borcan curat și uscat de 500 ml, apoi umpleți-le compact cu bucățile de carne. Străduiți-vă să puneți deasupra câteva bucăți de carne cu grăsime.

4. Lăsați un spațiu liber de 1-2 cm deasupra și închideți borcanele ermetic cu capace cu filet.

5. Amplasați borcanele într-o cratiță tapetată cu un ștergar de bucătărie la bază. Turnați apă rece, încât să acopere capacele, puneți cratița pe foc și aduceți apa în punctul de fierbere. De îndată ce a dat în primul clocot, lăsați-o să fiarbă încă 5-6 ore la foc mediu, cu capacul acoperit.

6. Scoateți cratița de pe foc și lăsați-o să se răcească complet.

7. După aceasta, depozitați conservele în cămară, la o temperatură care să nu depășească 10°C. Termenul de valabilitate al acestora este de 12 luni.

Veți obține niște conserve cu o culoarea frumoasă. Carnea este fragedă și foarte gustoasă, dar își menține bine forma. Orice bucate pregătite cu această carne în suc propriu vor avea un gust bun.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New