Chifle moi cu mere, preparate fără drojdie!

Se prepară ușor și rămân proaspete mult timp. Sunt ideale pentru micul dejun sau ca gustare. Pregătiți-le neapărat!

INGREDIENTE:

-un ou mediu;

-350 g de piure de mere;

-aproximativ 380 g de făină (cantitatea necesară poate varia, în funcție de consistența piureului de mere);

-100 g de unt;

-2 lingurițe de praf de copt;

-90 g de zahăr (sau după gust; dacă merele sunt foarte dulci, puteți să folosiți mai puțin zahăr);

-½ linguriță de scorțișoară măcinată (opțional);

-¼ linguriță de sare;

-8 g de zahăr vanilat;

-merișoare uscate — după gust (opțional; de asemenea, în calitate de umplutură, puteți să folosiți nuci, stafide, bucățele de mere etc.);

-2-3 linguri de lapte sau un ou — pentru ungerea chiflelor înainte de coacere.

Toate ingredientele trebuie să fie reci!

MOD DE PREPARARE:

1.Cerneți făina împreună cu praful de copt într-un bol adânc. Adăugați sarea, scorțișoara măcinată, zahărul tos și zahărul vanilat. Amestecați.

2.Adăugați untul rece, tăiat în cubulețe. Amestecați rapid cu mâinile până veți obține un aluat umed, nisipos. Nu este neapărat să-l încorporați complet în ingredientele uscate — pot rămâne bucățele de unt.

3.Amestecați piureul de mere și oul până la omogenizare. Adăugați-le în aluat. Amestecați rapid cu lingura până când ingredientele lui se vor combina complet.

4.Transferați aluatul pe masa pudrată cu făină. Presărați-l cu făină și aplatizați-l cu mâinile. Apoi pliați-l și aplatizați-l de încă 4-5 ori. Aluatul rezultat trebuie să-și mențină bine forma — dacă este prea lipicios, mai adăugați puțină făină, dar aveți grijă să nu exagerați.

5.Dacă doriți, puteți să adăugați merișoare uscate sau alt adaos în chifle: pur și simplu presărați-le pe aluatul aplatizat înainte de fiecare pliere.

6.Întindeți cu mâinile aluatul într-un blat rotund, cu grosimea de aproximativ 2 cm.

7.Tăiați-l în 8 sectoare egale.

8.Așezați chiflele pe tava tapetată cu hârtie de copt. Ungeți-le cu lapte sau ou bătut, folosind pensula. Dacă doriți, puteți să adăugați merișoare uscate pe suprafața lor sau să le presărați cu zahăr combinat cu scorțișoară.

9.Coaceți chiflele timp de aproximativ 20 minute, până se vor rumeni, în cuptorul preîncălzit până la 190°C‌. Verificați dacă sunt gata prin testul cu scobitoarea.

10.Lăsați-le să se răcească. Apoi, dacă doriți, puteți să le decorați cu glazură preparată din zahăr pudră și suc de lămâie, apă sau lapte (puteți să adăugați mirodenii în glazură). Noi am aplicat-o cu ajutorul unui poș.

11.Serviți chiflele cu multă plăcere!

12.Ca să rămână proaspete mai mult timp, păstrați-le într-o pungă de plastic sau într-un recipient închis ermetic, la frigider.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New