Lipii stratificate și gustoase după rețeta simplă!

Dintr-un set minim de ingrediente obțineți niște lipii absolut delicioase și delicate, perfecte pentru ceai. Încercați rețeta și o veți repeta iar și iar. O alternativă perfectă pentru clătite și blinii. Lipiile pot fi dulci sau sărate, în funcție de umplutură.

INGREDIENTE:

-500 gr de făină;

-300-350 ml de apă;

-sare;

-50 ml de ulei;

-5 linguri de zahăr cu vanilie sau scorțișoară (sau 150 gr de cașcaval).

MOD DE PREPARARE:

1.Turnați apa treptat în vasul cu făină și puțină sare, apoi cu mâinile frământați un aluat moale (cu cât va fi mai moale, cu atât mai ușor se va întinde).

Sfat. De asemenea, puteți adăuga 1 ou la frământarea aluatului.

2.Împărțiți aluatul în 5 bucăți, pe care le rotunjiți. Periodic, presărați câte puțină făină, deoarece aluatul este moale și lipicios.

3.Întindeți o lipie cu diametrul de 15-20 cm, o așezați pe o farfurie unsă cu ulei și, de asemenea, o ungeți cu ulei. La fel procedați cu toate lipiile, așezându-le una peste alta, și le lăsați să se odihnească timp de câteva minute.

4.Ungeți suprafața de lucru cu ulei, luați o lipie și o întindeți manual într-o foaie subțire. O ungeți cu 1 lingură de ulei și presărați zahăr cu vanilie.

5.Aduceți părțile laterale ale foii de aluat spre centru, apoi suprapuneți jumătățile și împăturiți fâșia, cât să obțineți un plic. Formați astfel toate lipiile.

6.Dacă pregătiți lipii sărate, adăugați feliile de cașcaval după ce aduceți părțiel laterale spre mijloc, apoi le acoperiți cu aluat și lipiți marginile.

7.Înfierbântați tigaia cu 1-2 linguri de ulei și prăjiți lipiile sub capac, până se rumenesc pe ambele părți.

8.Lipiile cu umplutură dulce sunt împăturite în mai multe straturi și sunt mai groase, iată de ce, înainte de prăjire, e nevoie să le mai întindeți puțin.

Rețeta este excepțională, din nimic obțineți un rezultat foarte gustos! Încercați și dumneavoastră.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New