Chifle rapide ,,Umflățele” sau ,,Popovers”!

Chifle rapide pentru mic dejun. Chiflele „săritoare”, ele seamănă cu prăjiturile din aluat opărit. Rețeta într-adevăr este foarte simplă și rapidă, chiflele sunt gustoase, goale în interior, deci umplutura poate fi foarte versatilă – și dulce, și sărată. O soluție reușită pentur mic dejun.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-1 pahar de făină (150 g);

-1 pahar de lapte (250 ml);

-3 ouă medii sau 2 ouă mari;

-1/2 linguriță de sare.

Umplutura – după preferințe.

MOD DE PREPARARE:

1.Bateți ouăle cu sare și lapte. Ouăle și laptele trebuie să fie la temperatura camerei, deci e nevoie să le scoateți preventiv din frigider. Dacă nu ați reușit să faceți acest lucru, încălziți laptele, cât să fie cald.

2.Adăugați făina câte puțin, în ploaie, o cerneți direct în vas. Trebuie să obțineți un aluat omogen și fără cocoloașe, ca pentru clătite, care să aibă consistența smântânei pentru frișcă. Lăsați aluatul să se odihnească timp de 15-20 de minute.

3.Setați cuptorul la 230°C.

4.Folosiți forme speciale pentru popover sau forme pentru brioșe. Ungeți formele cu mult unt, ca să scoateți ușor chiflele, și înfăinați-le. Făina în exces o scuturați. Dați forma la cuptor pentru 2-3 minute, să fie fierbinte.

5.Mai amestecați o dată aluatul, transferați-l într-un ulcior și umpleți 2/3 din forme.

6.Introduceți forma în cuptorul fierbinte, pe nivelul inferior, și în primele 15 minute coaceți umflățelele la temperatura de 230°C. Nu deschideți ușa cuptorului. Apoi micșorați temperatura până la 190°C și coaceți chiflele încă 15-20 de minute.

7.Între timp, pregătiți umplutura, care poate fi foarte diferită: dulce, sărată, fructe, gem, unt sau, în cazul nostru, de brânză. Amestecați brânza de vaci cu puțin zahăr și frișcă lichidă, cât să obțineți o compoziție cremoasă.

8.Scoateți chiflele din cuptor, apoi din formă. Le tăiați în jumătate, dar nu până la sfârșit, adăugați umplutură de brânză și câteva fructe, de exemplu piersici conservați.

Chiflele sunt pufoase și aromate, chemați familia la masă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New