Desert preparat fără făină, unt, ouă și fără coacere! Doar un singur ingredient principal!

Un desert fin și aerat ca norii, care nu conține făină, unt și ouă! Constă dintr-un singur ingredient principal — smântâna fermentată, care poate fi înlocuită cu iaurt grecesc sau alt iaurt gros. Se prepară propriu-zis în 10 minute, fără coacere. Este simplu și foarte gustos.

INGREDIENTE:

-smântână fermentată 20% (la temperatura camerei; poate fi înlocuită cu iaurt gros);

-80-120 g de zahăr pudră (după gust);

-10 g de gelatină rapid dizolvabilă;

-60 ml de apă;

-15 g de pudră de cacao (o lingură cu vârf);

-o linguriță de zahăr vanilat.

MOD DE PREPARARE:

1.Dizolvați gelatina în apa rece și lăsați-o să se hidrateze. Apoi topiți-o pe foc mic, pe bain-marie sau în cuptorul cu microunde (în reprize mici), având grijă să nu o clocotiți. Lăsați-o să se răcească puțin.

2.Bateți smântâna fermentată cu zahărul pudră până la omogenizare. Smântâna fermentată 20% nu poate fi bătută până la obținerea unei creme stabile, dar totuși trebuie să o bateți, ca să devină mai pufoasă.

3.Divizați compoziția de smântână în 2 părți egale. Adăugați zahărul vanilat în una dintre ele și pudra de cacao — în cealaltă (ca să evitați apariția cocoloașelor, dizolvați mai întâi pudra de cacao într-o cantitate mică de compoziție, după care combinați-o cu restul). Amestecați până la omogenizare. 

4.Adăugați jumătate de gelatină în mousse-ul de vanilie, iar restul — în cel de ciocolată. Bateți fiecare compoziție timp de 1-2 minute.

5.Adăugați alternant ambele tipuri de mousse (câte o lingură din fiecare) în cremiere, pahare sau alte vase potrivite.

6.Dați desertul la frigider pentru 4-6 ore, până se va închega complet.

7.Serviți-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New