Fără cuptor, fără mixer, fără ouă, atât de ușor! O rețetă perfectă de tort cu ciocolată!

O prăjitură aspectuoasă, moale, intercalată cu straturi de biscuiți fărâmicioși și acoperită cu un strat de glazură apetisantă de ciocolată neagră.

Este aproape prea drăguță pentru a fi mâncată, dar nu lăsați asta să vă oprească! Vă provocăm să încercați și dvs. să pregătiți acest deliciu!

INGREDIENTE:

– 230 g de biscuiți fărâmicioși;

– 170 g de unt;

– 80 g de lapte condensat;

– 100 g de pudră de cacao instant;

– 20 g de pudră de cacao obișnuită;

Pentru glazura de ciocolată:

– 180 g de ciocolată neagră;

– 80 ml de lapte;

– 12 g de unt.

MOD DE PREPARARE:

1. Rupeți biscuiții în bucăți mărunte și adăugați-i într-un bol.

2. Încingeți o tigaie, adăugați untul tăiat în formă de cubulețe și amestecați-l până când se va topi complet. După acesta încorporați-l cu laptele condensat.

3. Adăugați pudra de cacao instant, amestecați, apoi adăugați pudra de cacao obișnuită. Continuați să amestecați până când veți obține o compoziție solidă, care nu se lipește de tigaie.

4. Adăugați biscuiții în tigaie și încorporați-i bine cu amestecul de cacao.

5. Tapetați o formă pătrată cu hârtie de copt (atât baza, cât și pereții) și turnați amestecul obținut în ea. Răspândiți-l uniform. Puneți forma în frigider pentru 30 de minute.

6. Adăugați ciocolata, laptele și untul într-un recipient. Puneți-l pe o bain-marie și amestecați în continuu, până când se vor topi și omogeniza toate ingredientele.

7. Scoateți forma din frigider și turnați glazura obținută peste prăjitură. După aceasta, mai lăsați-o în frigider pentru 1-2 ore.

8. Scoateți desertul din frigider și îndepărtați hârtia de copt de pe laturile acestuia.

9. Înmuiați cuțitul în apă fierbinte, ștergeți-l bine cu un prosop de hârtie și decupați prima margine a desertului. După ce veți decupa toate marginile, transferați-l pe un platou și continuați să spălați cuțitul în apă fierbinte după fiecare tăietură, până când îl veți tăia pe tot în formă de cubulețe.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New