Mi-am învățat toate prietenele cum să pregătească aceste bunătăți delicioase! Lipii foietate, incredibil de ușoare și gustoase pe tigaie!

Astăzi vă prezentăm o rețetă deosebită de lipii de casă. Acestea se prepară fără drojdie, ies foietate în mai multe straturi și sunt absolut delicioase!

INGREDIENTE:

– 250 ml de apă caldă;

– 1 linguriță de sare, fără vârf;

– 450 g de făină;

– 200 g de unt pentru ungerea straturilor.

MOD DE PREPARARE:

1. Adăugați apa, sarea și făina într-un bol și frământați un aluat de o moliciune medie. Acesta nu trebuie să se lipească de mâini. Acoperiți bolul cu o folie alimentară și lăsați-l să se odihnească timp de 10 minute.

2. Divizați aluatul în 5 bucăți și modelați-le în formă de biluțe.

3. Lucrând pe masa presărată cu făină, întindeți mai întâi cu degetele apoi cu sucitorul prima bucată de aluat într-o foaie rotundă și subțire (de aproximativ 1-2 mm grosime). Periați foaia de aluat cu unt topit. Îndoiți marginile opuse ale acesteia astfel încât să se întâlnească la mijloc. Ungeți-o din nou cu unt și mai pliați-o încă o dată, astfel încât să obțineți o fâșie dreptunghiulară de aproximativ 10 cm lățime. Periați o jumătate din lungimea acesteia cu unt și pliați-o în jumătate . Ungeți și pliați cea de-a doua latură peste prima.

4. Modelați și celelalte bile de aluat, repetând această consecutivitate de acțiuni.

5. Luați prima lipie modelată și întindeți-o un pic cu sucitorul.

6. Încingeți o tigaie periată cu puțin unt. Adăugați lipia și prăjiți-o la foc mediu până când se va rumeni pe ambele părți.

7. Prăjiți astfel toate lipiile, scoateți-le pe o farfurie și presărați-le cu zahăr.

Asta este tot! Veți obține niște lipii delicioase și foietate, ideale pentru o pauză de ceai!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New