Nici de carne nu veți avea nevoie – ciuperci marinate în doi timpi și trei mișcări!

O rețetă delicioasă de ciuperci marinate în oțet de mere și multe condimente aromatice. Acestea ies foarte gustoase și pot fi servite chiar și pe o masă de sărbătoare!

INGREDIENTE:

– 500 g de ciuperci champignon;

– 1 lingură de zahăr;

– 1 lingură de sare (puteți folosi și mai puțin);

– 1 lingură de boabe de piper negru;

– jumătate de lingură de boabe de coriandru;

– 3 frunze de dafin;

– 3-4 linguri de oțet de mere;

– 4 căței de usturoi;

– 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 70 ml de apă;

– 1 ceapă roșie.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați bine ciupercile și tăiați-le în jumătăți sau sferturi, dacă folosiți ciuperci mai mari. Ale noastre sunt mici, și pe majoritatea le vom pregăti întregi. Transferați-le într-o cratiță.

2. Decojiți cățeii de usturoi, tăiați-i în formă de rondele și adăugați-i în cratița cu ciuperci. De asemenea, adăugați frunzele de dafin rupte mărunt, sarea, zahărul, boabele de piper negru și de coriandru, uleiul vegetal, oțetul și apa.

Sfat: să nu vă fie frică că ați adăugat prea puțină apă, deoarece ciupercile vor lăsa propriul suc.

3. Amestecați ingredientele cu o lingură și puneți cratița pe foc. De îndată ce lichidul de sub ciuperci va da în clocot, mai gătiți-le timp de cinci minute și scoateți cratița de pe foc.

4. Decojiți ceapa roșie și tăiați-o în formă de rondele. Dacă nu aveți ceapă roșie, puteți folosi fără griji și ceapă albă. O să fie la fel de gustos.

5. Transferați rondelele de ceapă în cratița cu ciuperci și amestecați. Acoperiți-o cu un capac și puneți-o în într-un loc rece pentru o oră.

6. După ce a trecut o oră, ciupercile pot fi consumate. Acestea s-au micșorat în volum, s-au îmbibat cu mirosul condimentelor adăugate și s-au marinat foarte bine în oțet.

7. Transferați-le într-un bol și le puteți servi cu plăcere alături de garnitura preferată!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New